Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболен турнир сред ремонтите на столичния бул. "Княз Ал. Дондуков“

Снимка: БГНЕС

Стовариха 180 тона пясък на бул. "Княз Александър Дондуков“ в София за турнир по волейбол. Футболната легенда Димитър Пенев и звездата на театралната сцена Христо Мутафчиев ще ръководят спортните отбори, които ще премерят сили днес от 17.00 до 22.00 часа като част от събитието "Булевард Плажен волейбол“.

Не създаваме нови препятствия за софиянци. Това е участък, който вече е затворен – част от ремонтиращата се отсечка от бул. "Дондуков“ между Министерски съвет и улица "Г. С. Раковски“, която ще бъде отворена по график за първия учебен ден, но това е просто една допълнителна проява, така че, докато строителите успеят да довършват останалите части на булеварда, да може да се направи едно такова забавно събитие -
това каза в интервю за предаването "Преди всички" заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев, организатор на събитието.

Крусев съобщи, че всички затворени за ремонт участъци в София ще бъдат отворени в срок, но е възможно забавяне с бул. "Шипченски проход“:

На бул. "Шипченски проход“ са констатирани неточности и съответно забавяне от страна на строителя, за което ще бъдат наложени максималните санкции за фирмата изпълнител. Възможно е известно забавяне на отварянето на тази част, но ние ще направим абсолютно всичко възможно строителят да успее да изпълни корекциите в срок до средата на септември. Работи се максимално експедитивно.

Цялото интервю с Евгени Крусев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна