Eмисия новини
от 22.00 часа

Юбилейно издание на фестивала "Орфей в Италия"

Над 450 деца и младежи от 13 държави участват в провеждащия се в италианския град Лидо ди Йезоло международен фестивал на изкуствата "Орфей в Италия", който минава под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Зад тази инициатива стои и АРТ център "Кърнолски".

В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Димитър Кърнолски, председател на АРТ център "Кърнолски", разказа за тазгодишното издание на фестивала:

Над 13 държави участват тази година. Имаме участници от Полша, от Украйна, от Швеция, от Испания, от Литва, Естония, Македония, Румъния и други. Това, което обединява участниците, е изкуството и желанието да се развиват напред във времето. Освен конкурсната програма, ние предлагаме много мастър класове, с които подобряваме нивото на участниците. За пръв път тази година ще направим изслушване за фестивала "Сан Ремо", в който от две години вече се включват международни изпълнители. Тази година ще имаме 18 участници в кастингите. Всички, които бъдат приети, ще отидат директно на полуфинала. Всичко това е безплатно за тях.

Цялото интервю с Димитър Кърнолски можете да чуете от звуковия файл.

Още от

Прелюдия към „Пловдив джаз фест 2019“

публикувано на 16.10.19 в 11:30