Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

136 млн. лева ще са необходими на МВР за увеличаване на заплатите на служителите

Полицаите обявиха национален протест в четвъртък

| обновено на 12.09.17 в 15:08
Снимка: БГНЕС



Полицаите обявиха национален протест в четвъртък. Той ще се проведе едновременно в София и Варна. Това стана ясно днес след срещата между синдикатите в МВР и заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, на която не беше постигнато съгласие за увеличение на заплатите.

Протестът ще е в 12.30 часа в четвъртък и ще се проведе едновременно и в София и във Варна. Това обявиха от полицейските синдикати след края на срещата с ръководството на МВР.  Синдикатите във ведомството за пореден път поискаха увеличението на заплатите да стане от първи февруари тази година, тоест със задна дата, а от ръководството на МВР обясниха, че евентуално увеличение може да има от първи януари 2018 година. 
Мнението на един от синдикалистите - Галентин Грозев от синдикален алианс "Сигурност".
Считаме, че протестът е ефективно средство за постигане на исканията, когато няма диалог, така че всички, които мислят, че си струва да се борят за правата си, да живеят при по-добри условия, при по достойно заплащане на труда, смятаме, че ще ни подкрепят.
От МВР извадиха и разчети по време на срещата. Според финансисти на министерството ще са нужни 136 милиона лева, ако исканията на синдикатите бъдат удовлетворени само в рамките на една година. 

Това заяви заместник вътрешният министър Стефан Балабанов по време на обсъжданията днес.

Преди това на Съвета за социално партньорство в министерството бяха обсъдени проблемите с дрехите на полицаите и отпускането на безплатна храна в МВР.

Интервюто на Николай Христов с Галентин Грозев за предаването "12+3" може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна