Рей Далио: Ако Гари Кон напусне управленския екип на Белия дом, това ще бъде "ужасно" за финансовите пазари

ЕПА/БГНЕС

Ако Гари Кон, който е топ икономически съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, напусне Белия дом, това вероятно ще бъде "ужасно" за финансовите пазари, заяви във вторник на пресконференция в Ню Йорк мениджърът на хедж фондовете Рей Далио.

Това би подкопало бъдещия икономически напредък по отношение на реформите и ще представлява сериозно предизвикателство за единството на американската администрация, посочи Далио, който е основател на най-големият хедж фонд в света – Bridgewater Associates.

Според серия информации в последно време бившият главен оперативен директор на Goldman Sachs Гари Кон, който беше назначен да ръководи Националния икономически съвет на новия американски президент, е изпаднал в немилост пред Доналд Тръмп. Сигнал за това беше ден по-рано този месец, когато "Уолстрийт Джърнъл" цитира свои източници, близки до президента на САЩ, според които Доналд Тръмп е малко вероятнода да номинира Гари Кон за следващ управител на Федералния резерв.

Трябва да се има предвид, че именно Гари Кон, заедно с министъра на финансите Стивън Мнучин, са основните двигатели, стоящи зад данъчната реформа, която администрацията на Белия дом иска да проведе възможно най-скоро.

Още от категорията

Саудитска Арабия смята, че сътрудничеството за намаляване на предлагането на петрол трябва да продължи и през следващите години

Сътрудничеството между производителите на петрол във и извън ОПЕК за намаляване на предлагането трябва да продължи и през следващите години.Това заяви министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халед ал-Фалех на международна конференция в Оман. Фалех подчерта ефективността на споразумението от ноември 2016 година за ограничаване на добивите,..

публикувано на 21.01.18 в 23:35

За първи път България е партньорска страна на световното изложение "Зелена седмица” в Берлин

За първи път в историята на световното изложение "Зелена седмица” в Берлин България е партньорска страна. Страната ни традиционно участва в това най-голямо изложение в света в областта на храните и земеделието, където освен тесните специалисти участват и политици, защото по време на "Зелената седмица" се подготвят и не малко политически решения..

публикувано на 20.01.18 в 12:26

Финансовите перспективи пред Западните Балкани, разгледани на престижния форум Euromoney

Европейската перспектива за страните от Западните Балкани минава и през редица икономически реформи и стабилизиране на финансовата система. Подобна е картината и в други държави от Източна Европа. Затова техните успехи и провали бяха сред основните теми на най-престижния европейски финансов форум - Euromoney, провеждан ежегодно във Виена...

публикувано на 20.01.18 в 11:03

Високите разходи за живот в Швейцария ще станат тема за национален референдум

В Швейцария ще се проведе референдум за високите разходи за живот в страната. Активисти, настояващи за ефективни мерки за намаляване на цените на потребителските стоки и услуги, са успели да съберат необходимия брой подписи за допитване по темата. Инициативата, която носи името "Не на острова на скъпотията - за справедливи цени", е подкрепена от..

публикувано на 20.01.18 в 10:55

Българските фирми със собствен уебсайт са 51%

Почти всяко трето българско предприятие ползва социалните мрежи  за популяризиране на дейността си, показват данни от анализ на Евростат за 2017 г. Страната ни е редом със страни като Чехия, Словакия и Румъния, но е далеч от "отличниците" Малта и Дания. Според европейската статистика около 95 на сто от българските предприятия имат достъп до..

публикувано на 20.01.18 в 09:12
Пиер Московиси

Пиер Московиси: Тази година най-големият риск пред еврозоната е политическият

ИНай-големият риск пред еврозоната тази година е политическият. Това заяви в интервю за "Хоризонт" еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси , който  защити необходимостта от създаването на поста на финансов министър на еврозоната и започването на цялостната реформа във валутния съюз тази година.  За да се стигне до..

обновено на 20.01.18 в 04:22

"Стандард енд Пуърс" повиши кредитния рейтинг на Гърция

Агенция "Стандард енд Пуърс" повиши кредитния рейтинг на Гърция от "В-" на "В". Отчита се подобряване на икономическото състояние на страната след няколко години криза, предаде Франс прес. Новата оценка е с положителна перспектива, което означава, че е възможно тя отново да бъде повишена.

публикувано на 20.01.18 в 03:50