Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ се развихри в Шотландия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Пари Сен Жермен" разгроми "Селтик" с 5:0 на "Паркхед" в първа среща от група "В" на Шампионската лига по футбол и нанесе най-тежката домакинска загуба на шотландския съперник в Евротурнирите.

Всеки един от най-скъпото атакуващо трио в света Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани  се разписа, а французите показаха, че не случайно са сочени за един от фаворитите за трофея. Неймар откри резултата в 19-ата минута след извеждащ пас на Адриен Рабио.

Четвърт час по-късно бразилецът асистира за попадението на Мбапе, а пет минути преди почивката Кавани вкара от дузпа, отсъдена за нарушение на Йозо Шимунович срещу него.

Парижани стигнаха до още два гола в края. Микаел Лустиг отклони в собствената си врата центриране от дясно на резервата Юлиан Дракслер, а малко по-късно Кавани оформи успеха с втория си гол в мача с удар от малък ъгъл с глава след центриране от ляво към далечната греда на Левен Курзава

Другият фаворит в групата Байерн Мюнхен стигна до класическо 3:0 срещу гостуващия Андерлехт, който почти цял мач игра с човек по-малко.

Още в десетата минута Свен Кумс получи директен червен картон за фаул срещу откъсналия се в чиста позиция Роберт Левандовски. Повторенията показаха, че нарушението е на сантиметри извън наказателното поле, но италианският главен арбитър Паоло Талявенто отсъди дузпа, която Левандовски реализира.

Макар и с 10 души на терена, белгийците имаха своите шансове да изравнят, като удар на Александру Чипчу след почивката се отби от гредата. В средата на втората част Тиаго Алкантара удвои след подаване на Джошуа Кимих, който сам реализира третия гол в последната минута.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна