Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси си го върна на "Юве" и Буфон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лионел Меси отбеляза две попадения, а "Барселона" спечели с категоричното 3:0 срещу гостуващия "Ювентус" в първа среща от група "D" на Шампионската лига по футбол. Италианците, финалисти от миналия сезон, имаха кадрови проблеми, като двубоя на "Камп Ноу" трябваше да пропуснат петима титуляри, след които и основният защитник Джорджо Киелини.

"Барса" имаше превъзходство и заслужено  взе реванш за отпадането от съперника с 0:3 общ резултат на четвъртфиналите в турнира през миналия сезон. Меси откри секунди преди почивката, когато размени пасове с Луис Суарес и с прецизен удар по тревата от границата на наказателното поле вкара първия си гол в мрежата на Джанлуиджи Буфон в четвъртата среща срещу него.

Аржентинецът беше в основана и на второто попадение в 56-ата минута, след като нахлу от дясно и стреля към  вратата, Стефано Стураро избие пред голлинията, но право към Иван Ракитич, който от десетина метра без проблеми реализира.

Рециталът на Меси продължи и в средата на второто полувреме той получи пас Андрес Иниеста пред пеналта, залъга двама защитници на съперника и с прецизен изстрел прати топката в левия ъгъл на вратата на Буфон.

Спортинг Лисабон постигна рядък успех с 3:2 срещу "Олимпиакос" в Пирея в другата среща от групата. Португалците се възползваха от силен старт и два ранни гола,  за да запишат първата си победа като гост в груповата фаза на надпреварата от декември 2008 година насам.

Сейду Думбия откри още в 67-ата секунда с глава след центриране на Маркос Акуня от дясно, а след още 11 минути той изведе в чиста позиция  Желсон Мартинс, който направи 2:0.  

Две минути преди почивката Бруно Фернандеш направи резултата класически след страхотен пас от дълбочина на Себастиен Коатес.

Гърците бяха по-активни през второто полувреме и резервата Фелипе Пардо успя да върне два гола в самия край, но за повече домакините нямаха време и сили.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна