Десетото юбилейно издание на смартфона iPhone не успя да вдигне акциите на компанията Apple

ЕПА/БГНЕС

Дългоочакваното юбилейно 10-годишно издание на смартфона iPhone направи своя дебют във вторник вечерта, но представените новости при премиерата на трите нови модела, включваща и телефона от висок клас iPhone X не успяха да помогнат за поскъпване на акциите на компанията Apple Inc.

Точно преди събитието в Steve Jobs Theater акциите на Apple поскъпнаха с около 1,5%, преди обаче да приключат вчерашната търговия с понижение от 0,4% към 160,86 долара за акция. Въпреки това акциите на световния технологичен лидер са с около 39% над техните нива при старта на настоящата година.

Apple Inc. представи своите нови модели смартфони - iPhone 8 с 4,7 инчов дисплей и iPhone 8 Plus с 5,5 инчов дисплей, като цените на двата телефона започват съответно от 699 долара и от 799 долара и ще бъдат на разположение за клиентски поръчки този петък, преди да бъдат пуснати официално на пазара на 22-ри септември.

Компанията представи и своя юбилеен мобилен телефон от висок ценови клас iPhone X с първоначална цена от 999 долара. От Apple Inc. обаче посочиха, че официалните продажби на iPhone X ще стартират на 3-ти ноември - след приключването на финансовата година на компанията в края на септември. По принцип технологичният гигант пуска за продажба новите си модели през септември, допринасяйки по този начин за ръст на финансовите си показатели за съответна финансова година, но отлагането на продажбите на iPhone X за началото на ноември сякаш потвърдиха слуховете, че това забавяне се дължи на проблеми с новия OLED екран на скъпия смартфон.

Трябва също така да се има предвид, че повечето допълнителни продукти и иновации, свързани с новите модели на iPhone, вече бяха достояние на широката публика още в края на предишната седмица след масирано изтичане на информация в тази посока в петък вечерта.

Всичко това накара инвеститорите да реагират на принципа "купувай (акции на Apple) при слухове, продавай при факти", което беше и в основата на понижението на акциите на американския технологичен гигант в края на търговията във вторник.

Още от категорията

Подготвя се промяна в европейското законодателството по механизма за обратното начисляване на ДДС

Възможно е догодина да има промяна в законодателството по механизма за обратното начисляване на ДДС, така че практиката да обхване още стоки и да продължи да се прилага и след 2018 година. Законодателното предложение все още се обмисля от Европейската комисия, съобщи директорът на дирекция "Данъчна политика" в Министерството на финансите Людмила Петкова..

публикувано на 21.09.17 в 20:40
Владислав Горанов

Владислав Горанов: Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази

Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази, съобщи финансовият министър Владислав Горанов . Размерът на данъците няма да се променя, но ще се засили контролът по събираемостта на приходите: Когато тръгнем да правим някаква проверка по морето на ресторант или на друг търговски обект със значителен оборот, тъкмо в момент, в който този..

публикувано на 21.09.17 в 16:52

Производителите на плодове ще получат извънредно подпомагане

Българските производители на плодове ще получат извънредно подпомагане като компенсация за загубите след забраната за износ на някои продукти от Европейския съюз към Русия. От Фонд "Земеделие" съобщават, че подпомагането се извършва чрез прилагане на мярката "изтегляне от пазара“ до 30 юни 2018 г. Максималното количество плодове, за които ще се..

публикувано на 21.09.17 в 16:38

Понижение на молбите за помощите при безработица в САЩ до 259 хиляди въпреки неотдавнашните урагани

Броят на американците, попълнили молби за помощ при безработица, се понижи изненадващо силно през последната седмица въпреки очакванията за увеличение с оглед на негативния ефект върху този тип данни от ураганите "Харви" и "Ирма", които преди време връхлетяха американските щати Тексас и Флорида. Заявките за социални помощи при безработица за..

публикувано на 21.09.17 в 16:26

Ръст на европейските банкови акции след сигналите на Фед за повишение на лихвата през декември

Европейските фондови пазари са оцветени в зелено по време на търговията в четвъртък благодарение най-вече на рязко поскъпване на банковите акции, след като Фед сигнализира , че вероятно през декември ще повиши отново основната американска лихва и в същото време анонсира, че от октомври стартира процес на редуциране на огромния си финансов..

публикувано на 21.09.17 в 15:10

ЕЦБ планира да въведе нова овърнайт депозитна лихва

Европейската централна банка обяви в четвъртък, че планира да публикува нов необезпечен овърнайт лихвен процент въз основа на данните, с които разполагат ЕЦБ и централните банки на държавите, които използват еврото, съобщава "Уолстрийт Джърнъл". Това представлява поредна стъпка в глобалното усилие на централните банки да разработят..

публикувано на 21.09.17 в 14:20

Любомир Дацов: Чуждият бизнес си тръгва, защото липсва спокойствие

БНБ публикува предварителни данни, от които става ясно, че продължава спадът на чуждите инвестиции у нас. От януари до 31 юли 2017 година в страната са влезли 411 милиона и 800 хиляди евро, това е спад над 55% спрямо същия период на миналата година. Спад има и във вложенията на чужди граждани в недвижими имоти, които са 10 пъти по-малко. Няма..

публикувано на 21.09.17 в 14:16