Десетото юбилейно издание на смартфона iPhone не успя да вдигне акциите на компанията Apple

ЕПА/БГНЕС

Дългоочакваното юбилейно 10-годишно издание на смартфона iPhone направи своя дебют във вторник вечерта, но представените новости при премиерата на трите нови модела, включваща и телефона от висок клас iPhone X не успяха да помогнат за поскъпване на акциите на компанията Apple Inc.

Точно преди събитието в Steve Jobs Theater акциите на Apple поскъпнаха с около 1,5%, преди обаче да приключат вчерашната търговия с понижение от 0,4% към 160,86 долара за акция. Въпреки това акциите на световния технологичен лидер са с около 39% над техните нива при старта на настоящата година.

Apple Inc. представи своите нови модели смартфони - iPhone 8 с 4,7 инчов дисплей и iPhone 8 Plus с 5,5 инчов дисплей, като цените на двата телефона започват съответно от 699 долара и от 799 долара и ще бъдат на разположение за клиентски поръчки този петък, преди да бъдат пуснати официално на пазара на 22-ри септември.

Компанията представи и своя юбилеен мобилен телефон от висок ценови клас iPhone X с първоначална цена от 999 долара. От Apple Inc. обаче посочиха, че официалните продажби на iPhone X ще стартират на 3-ти ноември - след приключването на финансовата година на компанията в края на септември. По принцип технологичният гигант пуска за продажба новите си модели през септември, допринасяйки по този начин за ръст на финансовите си показатели за съответна финансова година, но отлагането на продажбите на iPhone X за началото на ноември сякаш потвърдиха слуховете, че това забавяне се дължи на проблеми с новия OLED екран на скъпия смартфон.

Трябва също така да се има предвид, че повечето допълнителни продукти и иновации, свързани с новите модели на iPhone, вече бяха достояние на широката публика още в края на предишната седмица след масирано изтичане на информация в тази посока в петък вечерта.

Всичко това накара инвеститорите да реагират на принципа "купувай (акции на Apple) при слухове, продавай при факти", което беше и в основата на понижението на акциите на американския технологичен гигант в края на търговията във вторник.

Още от категорията
 ТЕЦ

ТЕЦ "Бобов дол" осигури ново работно облекло за работниците и специалистите си

800 комплекта работно облекло закупи ТЕЦ "Бобов дол" по предписание на Инспекцията по труда, съобщиха експерти.Така целият състав от работници и специалисти на централата е оборудван за работа по изискванията за безопасен труд.  Новото работно облекло е от док и с поплати отвътре - така че да издържа при електроаваръчни работи и на други..

публикувано на 17.02.18 в 19:31

Електроразпределителната мрежа във Великотърновско ще бъде модернизирана с 6 млн. лева

С шест милиона лева ще бъде обновена и модернизирана електроразпределителната мрежа в област Велико Търново през тази година.  От „Електроразпределение север“ вече са подновени прекъсвачи в три от възловите станции в региона. Направена е смяна на трансформаторите на две от големите подстанции във Велико Търново. Обновеното оборудване за близо 100..

публикувано на 17.02.18 в 19:27

Фермери и занаятчии от България и Румъния ще могат да се договарят и сключват сделки по интернет

Фермери и занаятчии от България и Румъния ще могат да се договарят и сключват сделки по интернет чрез електронен фермерски магазин. Община Велико Търново обяви обществена поръчка за близо 200 хиляди лева за създаването на интернет платформата. Проектът е с европейско финансиране от 656 хиляди евро. Платформата, наречена честна сделка, ще бъде..

публикувано на 17.02.18 в 13:57

Якоб Киркегаард: САЩ ще изпаднат във фискална криза

Финансистът Якоб Киркегаард от института "Питърсън" във Вашингтон предупреди, че Съединените щати ще изпаднат във фискална криза. В интервю за предаването "Събота 150" Киркегаард посочи, че намаляването на данъците и прекомерните бюджетни харчове ще доведат до това всяка година дефицитът и дългът да се увеличават поне с трилион долара: Няма..

обновено на 17.02.18 в 12:17

Агенция Фич повиши оценката за дълга на Гърция

Рейтинговата агенция Фич повиши оценката за държавния дълг на Гърция, разчитайки на облекчение на дълга през тази година и на прогнозиран икономически растеж, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Оценката става от Бе минус на Бе с положителна перспектива. Агенцията обяви, че очаква подобрение като цяло на икономическата ситуация на Гърция..

публикувано на 17.02.18 в 04:04
Николай Нанков

Николай Нанков: До дни ще е готов правният анализ, въз основа на който ще изберем каква да бъде компанията оператор на ТОЛ-системата

Определяне обхвата на пътищата и цената на движението по тях са основните дейности, които предстоят при въвеждането на ТОЛ-системата и електронните винетки. Това заяви за "Хоризонт" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков:   За мен логиката винаги е била, че в обхвата на ТОЛ-системата трябва да попаднат онези..

публикувано на 16.02.18 в 18:45

Изненадващ ръст на потребителските нагласи в САЩ през февруари към 14-годишни върхове

Доверието на американските потребители в икономическото развитие на страната се подобри изненадващо силно през февруари въпреки неотдавнашните трусове на пазара на акции на Уолстрийт, показват предварителни резултати от проучване на агенция "Томсън-Ройтерс" и Университета на Мичиган. Индексът на потребителското доверие в САЩ нарасна в началото..

публикувано на 16.02.18 в 17:42