Десетото юбилейно издание на смартфона iPhone не успя да вдигне акциите на компанията Apple

ЕПА/БГНЕС

Дългоочакваното юбилейно 10-годишно издание на смартфона iPhone направи своя дебют във вторник вечерта, но представените новости при премиерата на трите нови модела, включваща и телефона от висок клас iPhone X не успяха да помогнат за поскъпване на акциите на компанията Apple Inc.

Точно преди събитието в Steve Jobs Theater акциите на Apple поскъпнаха с около 1,5%, преди обаче да приключат вчерашната търговия с понижение от 0,4% към 160,86 долара за акция. Въпреки това акциите на световния технологичен лидер са с около 39% над техните нива при старта на настоящата година.

Apple Inc. представи своите нови модели смартфони - iPhone 8 с 4,7 инчов дисплей и iPhone 8 Plus с 5,5 инчов дисплей, като цените на двата телефона започват съответно от 699 долара и от 799 долара и ще бъдат на разположение за клиентски поръчки този петък, преди да бъдат пуснати официално на пазара на 22-ри септември.

Компанията представи и своя юбилеен мобилен телефон от висок ценови клас iPhone X с първоначална цена от 999 долара. От Apple Inc. обаче посочиха, че официалните продажби на iPhone X ще стартират на 3-ти ноември - след приключването на финансовата година на компанията в края на септември. По принцип технологичният гигант пуска за продажба новите си модели през септември, допринасяйки по този начин за ръст на финансовите си показатели за съответна финансова година, но отлагането на продажбите на iPhone X за началото на ноември сякаш потвърдиха слуховете, че това забавяне се дължи на проблеми с новия OLED екран на скъпия смартфон.

Трябва също така да се има предвид, че повечето допълнителни продукти и иновации, свързани с новите модели на iPhone, вече бяха достояние на широката публика още в края на предишната седмица след масирано изтичане на информация в тази посока в петък вечерта.

Всичко това накара инвеститорите да реагират на принципа "купувай (акции на Apple) при слухове, продавай при факти", което беше и в основата на понижението на акциите на американския технологичен гигант в края на търговията във вторник.

Още от категорията

Изненадващ ръст на бизнес доверието в Германия през ноември до нов исторически връх

Бизнес доверието в Германия отбеляза през ноември изненадващо рязко подобрение за втори пореден месец, достигайки нов рекорден ръст, показва последно проучване на немският институт Ifo, което е поредно доказателство, че водещата икономика в Европа се намира в солидна експанзия и през последното тримесечие на годината. Индексът на института..

публикувано на 24.11.17 в 12:07

Надеждите за решаване на политическата криза в Германия оказват допълнителна подкрепа за еврото

Еврото задълбочава своето възходящо движение, поскъпвайки за четвърта поредна сесия на търговия спрямо американската валута към нов 6-седмичен връх от 1,1874 долара. Подкрепа за единната европейска валута продължават да оказват както силните проучвания на агенция Markit за бизнес активността в еврозоната през ноември, така и подновените..

публикувано на 24.11.17 в 11:18

Цената на американския лек суров петрол достигна близо две и половина годишен връх от 58,58 долара за барел

В началото на петъчната търговия американският суров петрол поскъпна към нов близо две и половина годишен връх на фона на затягане на пазарите в Северна Америка, след като преди дни най-големият петролопровод от Канада за САЩ, "Кийстоун", беше принуден временно да спре да функционира с оглед на технически проблем, свързан с разлив на петрол...

публикувано на 24.11.17 в 10:18

"Отвори очи за кръговата икономика" - форум в Софийския университет

"Отвори очи за кръговата икономика" – това е темата, която обединява група от публични лекции, които ще се проведат днес в Биологическия факултет на Софийския университет. В рамките на форума ще бъдат представени успешни модели на кръгова икономика в сферата на земеделието  и хранителната индустрия. Основните теми са преходът на земеделието в ЕС..

публикувано на 24.11.17 в 09:22

В Пловдив се открива павилион за електронна търговия между Китай и страните от Централна Европа

В Пловдив се откриват логистичен център и павилион за електронна търговия със селскостопански продукти между Китай и страните от Централна и Източна Европа.  Офисите на комплекса са част от "Тракия- икономическа зона".  Създаването  му е резултат от проведената  среща на министрите на земеделието на Китай и държавите от Централна и Източна Европа..

публикувано на 24.11.17 в 08:06

"Черният петък" слага началото на един от най-натоварените сезони за магазините в САЩ

С т.нар. „Черен петък“ в Съединените щати започна един от най-натоварените сезони за магазините. Експерти предвиждат покачване приходите за търговците за ноември и декември на фона на добрите икономически показатели в страната. Традиционно след вечерята за Деня на благодарността настъпи периодът на голямото пазаруване. Магазини отвориха..

публикувано на 24.11.17 в 07:39

Гигантът в онлайн търговията "Амазон" е изправен пред тежък Черен петък в Италия и Германия

Гигантът в онлайн търговията "Амазон" е изправен пред тежък Черен петък в Италия и Германия, където персоналът на дистрибуторски центрове на компанията днес ще стачкува, предаде Ройтерс. В Италия ще бъде засегнат основният дистрибуторски център, чийто служители ще настояват за по-добри заплати и условия на труд в ключов за продажбите ден...

публикувано на 24.11.17 в 02:26