Приключи събирането на доказателства по делото срещу акушерката Емилия Ковачева

| обновено на 13.09.17 в 15:10
БГНЕС

Събирането на доказателствата по делото срещу акушерката Емилия Ковачева приключи. Съдът насрочи за петък финалните пледоарии, преди да реши  - виновна ли е Ковачева за опит за убийство на малката Никол Димитрова.

Експертиза на записите от отделението за новородени от фаталната нощ на 18 срещу 19 април 2015 година беше последното доказателство, което прие днес съдебният състав. Записите показват действията на Ковачева спрямо тогава четиридневната Никол, в следствие на които детето изпада в изключително тежко състояние и беше спасено само благодарение на намесата на медиците от болница Токуда. Адвокатът на Ковачева обаче оспори тази експерниза, защото не била направена по оригиналния запис, а по презапис и я нарече манипулативна.

Законът категорично заявява, че наказателното производство може да се проведе само чрез събиране на доказателства при спазване реда в закона. Това не е спазено, каза Владислав Янев.

Прокурорът по делото Николай Христов обаче напомни, че именно след дежурството на Ковачева Никол е изпаднала в тежкото състояние и че има достатъчно други доказателства и извън тези от записа, че именно тя е виновна за случилото се. За пореден пък защитникът на акушерката Владислав Янев подложи под съмнение тази увереност.

Фактът, че Емилия Ковачева е била на работа тогава, когато е родено бебето, и именно тя е причинителят на това телесно увреждане, е безспорен. Всички онези доказателства, които са налични по делото – гласни, писмени, веществени – говорят само за едно: че автор на престъплението, в което е обвинена Ковачева, е самата тя, каза прокурор Христов.

Ако бъде призната за виновна, Емилия Ковачева може да получи доживотна присъда.Още от категорията

Димитър Иванов: На българите в чужбина се отрежда винаги една пасивна роля

Българите в чужбина нямат нужда от политики за тях, а имат нужда от политики, които се правят с тях. На тях им се отрежда винаги една пасивна роля – някой нещо ще прави за тях. Никой не ги пита от какво имат нужда . Това каза в предаването „Преди всички“ Димитър Иванов , който живее в Швейцария и който е един от координаторите на..

публикувано на 25.09.17 в 09:05

Над две трети от американците са против непредизвикан удар срещу Северна Корея

Над две трети от американците са против непредизвикан военен удар на Съединените щати срещу Северна Корея, сочи социологическо проучване. Анкетираните смятат, че кризата може да бъде решена по дипломатически път. Според анкетата на вестник "Вашингтон пост" и Ей Би Си нюз 70 процента от запитаните смятат Северна Корея за сериозна заплаха за Съединените..

публикувано на 25.09.17 в 09:02

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Все по-малко хора излизат в пенсия, е водещото заглавие в СЕГА . Във втората година, откакто действа последната пенсионна реформа, резултатите са по-очевидни - хората, които излизат в пенсия, тази година са значително по-малко спрямо предходната. След две рекордни години, в които военни и полицаи бързаха да излязат в пенсия заради затягането на..

публикувано на 25.09.17 в 08:45

Изложба, посветена на Европа, откриват в Смолян

Европейският информационен център "Европа Директно" в Смолян открива пътуваща изложба под надслов "Наследството на Римските договори за днешна Европа: 1957 - 2017". Изложбата показва архивни документи и изображения от историческия архив на ЕС и дипломатическия и историческия архив на италианското министерство на външните работи, свързани със..

публикувано на 25.09.17 в 08:39

Преглед на печата

Все по-малко хора излизат в пенсия, пише в заглавие на първата си траница вестник "Сега" . Всекидневникът обяснява, че във втората година, откакто действа последната пенсионна реформа, резултатите са по-очевидни - хората, които излизат в пенсия, тази година са значително по-малко спрямо предходната. След две рекордни години, в които военни и полицаи..

публикувано на 25.09.17 в 07:35

Жители на Севлиево ще протестират отново заради проблема с водата в града

Жители на община Севлиево излизат отново на протест с искане да се реши проблемът с безводието в града. Днес недоволните от тежкия режим на водоподаване ще се съберат пред сградата на общинската администрация в Севлиево. Решението беше взето на вчерашния протест и беше провокирано от отсъствието на кмета Иван Иванов, което разочарова..

публикувано на 25.09.17 в 07:25

45 бунтовници бяха убити при въздушни удари на руската авиация в Сирия

При руски въздушни удари в Сирия бяха убити най-малко 45 души от ислямистка бунтовническа групировка, участвала в последните преговори за Сирия в казахстанската столица Астана, предаде "Франс прес", като се позова на информация на сирийския Център за наблюдение на правата на човека. Преговорите в Астана са под егидата на Русия, Турция и Иран, припомня..

публикувано на 25.09.17 в 05:15