Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на волейболистките Иван Сеферинов: Чака ни тежко европейско първенство

Снимка: Снимка СЕВ
Женският ни национален отбор по волейбол има още една седмица подготовка, преди да замине за европейското първенство в Грузия и Азербайджан. Нашите с в трета група с отборите на Русия, Турция и Украйна, като първата среща е с украинките на 23 септември в Баку. За следващата фаза се класират първите три държави.

Тази събота и неделя тимът ще играе в Белград две контроли със състава на Сърбия, но липсват четири състезателки, които са част от отбора ни на световното първенство за жени до 23 години в Словения. Там днес е почивен ден, а снощи българките надиграха Куба с 4:3 гейма и вече са с три победи от три мача. На това първенство се прави експеримент, като се играе до 15 точки и до спечелването на 4 гейма от общо 7.

Треньорът на отбора Иван Сеферинов и капитанът Елица Василева се срещнаха с журналисти. В звуковите файлове чуйте какви са очакванията на Сеферинов за първенството и мнението му специално за треньора на рускините Владимир Кузюткин, който преди 2 години бе начело и на нашия отбор и го познава добре, и мнението на капитана на тима Елица Василева за състоянието на отбора ни и за новата система с точките и геймовете на шампионата в Словения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!