Емил Велинов: Издръжката на имамите е спряна от турския Дианет

Снимка: БГНЕС

Издръжката на имамите в България е спряна от турското министерство на вероизповеданията или т.н. Дианет, а не от служебния кабинет на професор Огнян Герджиков. Това заяви пред "Хоризонт" Емил Велинов – директор на Дирекция "Вероизповедания" към МС, без да уточни конкретната причина затова.

Служебното правителство не може да спре издръжката. Това е просто смешно. Дианетът спря парите. Вероятно ще искат да се подпише някакъв договор – междудържавен.

Между Дианета и Главно мюфтийство в България има два договора, подписани през годините назад, за издръжка на мюсюлманските духовници у нас. Българската държавата обаче не може да поеме тази издръжка, както иска главният мюфтия, защото това ще бъде нарушение на Конституцията:

В закона ясно пише - църквата е отделена от държавата.

Главно мюфтийство дължи на държавата над 5 милиона лева данъци и неплатени осигуровки на имамите:

Всички сметки са блокирани, съдия-изпълнител им е запорирал имотите и не дай Боже да започне да се продава.


Още от категорията

Стотици милиони грешки в британското здвареопазване

Стотици милиони грешки в британското здвареопазване, свързани с погрешно предписване на медикаменти и съблюдаването на тяхната употреба, допринасят  за смъртта на 22 300 души годишно, показва проучване, пръчано от правителството.  Сред най-често срещаните грешки са липсата на контрол след предписването на силни лекарства, лоша комуникация между..

публикувано на 24.02.18 в 01:43
Зорница Русинова

Зорница Русинова: Близо 30 000 души ще бъдат подпомогнати в кариерното си развитие

Близо 30 000 души ще бъдат подпомогнати в кариерното си развитие чрез курсове за квалификация, дигитална компетентност или чужд език, обяви заместник-социалният министър Зорница Русинова . Тя връчи на работодатели сключени договори по схемата "Обучения за заети лица" на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Фирмите са от различни..

публикувано на 24.02.18 в 01:29
Николай Нанков

Министърът на регионалното развитие настоява за промени в Закона за обществените поръчки

Необходима е промяна в Закона за обществените поръчки „относно обхвата и кръга на заинтересованите лица“, тъй като се спират с обжалвания проекти за милиони левове. Това коментира в Смолян министърът на Регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. Повод за коментара на регионалния министър е спряна обществена поръчка за над 43 милиона..

публикувано на 23.02.18 в 22:10
Доналд Тръмп показва пред публика в зала къде именно на тила му косата е кът.

Тръмп призна, че с прическата си крие плешивина

Американският президент Доналд Тръмп призна, че специалната му прическа цели прикриването на плешивина на тила, предаде БГНЕС. Стопанинът на Белия дом съобщи това с чувство за хумор пред конференция на представители на консервативните политически сили, която беше предавана на живо от основните US тв канали. Опитвам се, доколкото мога,..

публикувано на 23.02.18 в 18:55
Иван Пачелиев

Районният съд остави в ареста Иван Пачелиев заради рисковото му поведение

Районният съд в Тополовград остави в ареста  Иван Пачелиев , който беше задържан във вторник в село Орешник. При ареста мъжът оказа съпротива и стреля срещу служителите на реда. По-късно при обиск в дома му бяха открити оръжие и боеприпаси.  Съдът прецени, че Пачелиев е извършил тежки престъпления и има реална опасност да извърши и други..

публикувано на 23.02.18 в 16:48
Френски феминистки протестират през декември 2017 г. срещу закон, който трудно позволява осъждане на изнасилвачи.

Всяка осма французойка е била изнасилвана, твърди проучване

Близо 12% от французойките, или 4 милиона жени, са били изнасилвани поне веднъж в живота си, твърди проучване, цитирано от Би Би Си. Изследването на базираната в Париж фондацията „Жан Жорес“ показва още, че 43% от французойките са били подложени на сексуални докосвания без тяхното съгласие. А 58% получавали неприлични предложения...

публикувано на 23.02.18 в 16:41

Ловът и изкуството като братя

И друг път сме казвали, че да се ловува може да е спорт, но да се разказва за лова е изкуство. Разбира се, и друг път са ни възразявали, затова тази седмица ще потърсим още няколко довода в своя полза. Ще го направим с помощта на професор Валери Стефанов – литератор, учен и ловец.

публикувано на 23.02.18 в 16:40