Масова евакуация в Москва заради множество бомбени заплахи

Снимка: архив

Повече от 10 000 души са евакуирани от търговски центрове, гари и университети в Москва, след "почти едновременни" предупреждения за експлозиви.

В момента на евакуация са подложени 20 обекта.

Източник е заявил пред ТАСС, че изглежда става дума за телефонен тероризъм, но въпреки това ще трябва да се провери достоверността на съобщенията. Обажданията са започнали по едно и също време и са продължили и след започване на евакуациите.

Специални екипи и кучета разузнавачи проучват сградите.

Сред засегнатите обекти са три от най-големите гари в руската столица, над десет търговски центъра и поне три университета, сред които Първият московски държавен медицински университет и Московският държавен институт.

Епидемия на фалшиви сигнали за бомби обхвана Русия от миналата седмица. РИА съобщава, че повече от 45 000 души са били евакуирани от обществени места в 22 руски града вчера и добавя, че повечето от обажданията изглежда идват от Украйна.

Фалшивите сигнали за тероризъм са наказуеми с до пет години затвор според руския закон.

Още от категорията

Концесионерът от Нови Хан иска да създаде 15 работни места и да добие 80 000 тона кварцов пясък през 2018 година

Концесията за добив на кварцов пясък в местността „Побит камък“ край Нови Хан никога не е била спирана или прекратявана. Концесионерът винаги е бил изряден.  Това каза за предаването „Хоризонт до обед“ Люба Кожухарова – председател на Управителния съвет на фирмата – концесионер по повод излъчен в предишно издание на предаването репортаж, в..

публикувано на 18.01.18 в 13:09

Частни фирми ще могат да охраняват обществени мероприятия и протести

Частни фирми ще могат да охраняват обществени мероприятия и масови прояви с краткосрочен характер. Това одобриха депутатите с промените на второ четене в Закона за охранителната дейност, предложен от Министерския съвет.  Възложител на договора за охрана на урбанизираните територии ще бъде кметът на общината.  От БСП обвиниха управляващите в опит по..

публикувано на 18.01.18 в 13:06
Сотир Цацаров

Проверяват как се издирват укриващите се от правосъдието ефективно осъдени

По разпореждане на главния прокурор започва проверка как се издирват укрилите се от правосъдието ефективно осъдени.  След анализ на резултатите от нея ще бъдат предприети и практически мерки за справяне с проблема, съобщават от екипа на Сотир Цацаров .  Проблемът "бягство от правосъдието" влезе отново в публичното пространство покрай шесторното..

публикувано на 18.01.18 в 13:00

Бедствено положение заради ураганния вятър в Община Смолян, жълт код има за цялата страна

Заради ураганния вятър Община Смолян обяви бедствено положение. На телефон 112 са постъпили стотици сигнали за щети, нанесени от бурния вятър -  за отнесени керемиди, за улуци, летящи предмети, паднали пътни знаци и дървета, каза заместник областният управител на Смолян Адриян Петров . 70 процента от населените места в Смолянска община са без..

обновено на 18.01.18 в 12:58

Здравето като отчетност

По днешни отчети на Здравната каса, през миналата година болниците са похарчили близо 328 млн. лв. за онкомедикаменти. При планирани над 100 млн. лв. по-малко. За тази година са заложени 280 млн. От Българския фармацевтичен съюз смятат, че ще трябват още 150 млн. Следва обикновен въпрос – може ли нещо да се нарече планиране, след като предварително се..

публикувано на 18.01.18 в 12:25

В Пазарджик е обявена грипна епидемия

В Пазарджик е обявена грипна епидемия. Неучебни са дните до вторник - 23 януари, включително. Има доказан грип в Пазарджик, информират от Регионалната здравна инспекция. Седем от 10 проби са с грип "Ямагата". Щамът е от тип Б и за първи път се открива в региона. Той не е включен в противогрипните ваксини, уточняват от РЗИ. "Ямагата" не е нито по-опасен,..

обновено на 18.01.18 в 12:08
Служител на аукционната къща „Сотбис“ позира с фрагмента от флага на кораба „Виктъри“, под който британския адмирал Нелсън печели битката при Трафалгар през 1805 г.

Почти 300 000 паунда за парче от флага на адмирал Нелсън

Парче от флага "Виктъри Джак", развявал се на кораба на адмирал Нелсън по време на  битката при Трафалгар, бе продадено на търг в Лондон за 297 000 британски лири (около $408 000), предаде БТА. Предварителната оценка на реликвата с големина около 1 кв. м беше от 80 000 до 100 000 британски лири. Адмирал Нелсън печели битката при..

публикувано на 18.01.18 в 11:32