МС обсъди проблема с изучаването на български език в Украйна

БГНЕС

Проблемът с изучаването на български език от българското малцинство в Украйна обсъди на днешното си заседание Министерският съвет.

Властите в Киев са одобрили Закон за образованието, който ограничава правата на малцинствата да изучават майчиния си език само в детските градини и началните училищни класове. Премиерът Бойко Борисов е възложил на министрите на външните работи и на образованието да разговарят с украинските им колеги и да му докладват.

Борисов е готов да постави въпроса и пред президента на Украйна Петро Порошенко.


Още от категорията
Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни

Борисов и Таяни обсъждат задачите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

Започна срещата на премиера Бойко Борисов с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни , който е на работно посещение в България. Двамата обсъждат задачите и отговорностите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, ключови теми за бъдещето на Европа, както и европейската перспектива и свързаността на държавите от Западните..

публикувано на 21.11.17 в 10:50

Боян Станиславски: Написаното в световните медии за Полша е истина, но е много закъсняло

Покрай тазгодишния Ден на независимостта в Полша, който се отбелязва на 11-и ноември, световни медии заговориха открито, че в страната има фашисти. В предаването "Преди всички" журналистът Боян Станиславски коментира: Не знам защо се случи така, че точно тази година световните медии решиха да направят наблюдение и да обърнат толкова много..

публикувано на 21.11.17 в 10:35
Елмар Брок

ЕС е притеснен от политическата криза в Германия

Макар реакциите от Европейския съюз за политическата криза в Германия засега да са въздържани, растат опасенията, че нестабилността на един от двигателите в Евросъюза ще се отрази на цяла Европа. Депутатът от ЕНП Елмар Брок предупреди, че сигналите, които идват от Берлин, са вятър в платната на крайната десница в Европа:  Служебно..

публикувано на 21.11.17 в 09:58

Михаил Миков: Предложенията за промените в Конституцията са възторжена демагогия

Предложенията за промените в конституцията са възторжена демагогия. Това заяви в предаването "Преди всички" бившият председател на парламента Михаил Миков : Става въпрос за възторжена демагогия и краен популизъм с тези промени в Конституцията. Нищо няма да произтече. Става въпрос за една дискусия, която въвежда в заблуждение хората, които живеят..

публикувано на 21.11.17 в 09:24
Франк-Валтер Щайнмайер

Щайнмайер започва консултации с водещите политически сили в Германия

След неочаквания провал на предварителните разговори за ново правителство в Берлин, президентът Франк-Валтер Щайнмайер започва днес консултации с партиите, които не успяха да постигнат споразумение. Вчера държавният глава апелира към партиите да не прехвърлят политическата отговорност към избирателите, като по този начин даде ясен сигнал, че..

обновено на 21.11.17 в 08:46
Владимир Путин и Башар Асад

Путин: Военната операция в Сирия приближава към своя край

Военната операция в Сирия приближава към своя край и вече трябва да се преминава към политически процес в страната. Това е казал руският президент Владимир Путин на сирийския президент Башар Асад . Двамата са се срещнали в понеделник в Сочи, съобщи пресслужбата на Кремъл. Путин и Асад са разговаряли дни преди срещата на върха за Сирия между..

публикувано на 21.11.17 в 08:43

Светослав Малинов: При Борисов става систематична дискредитация на парламента

Идеята, че заради европредседателството трябва да се правят различни компромиси, не е здравословна. Това каза в предаването "Преди всички" евродепутатът Светослав Малинов .  Аз не мисля, че това е здравословно. Ако една демокрация е здрава, може да издържи един сериозен политически дебат. Председателството на означава да спре политическия..

публикувано на 21.11.17 в 08:16