Московски: Сериозни глоби се готвят за таксита с манипулирани апарати

Снимка: БГНЕС

Сериозни глоби се подготвят за шофьорите на таксита, които манипулират апаратите в автомобилите. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски пред парламентарната комисия по транспорт:

Законодателно да сложим някакви, според мен трябва да са рестриктивни текстове най-малкото поне изключително тежки санкции, включително парични, включително отнемане на лицензи, включително санкции за компаниите, които позволяват такъв тип водачи да работят. За това апелирах и към народните представители също и те да помислят в посока на наредби и закони, да помогнат и с Агенцията по метрология, където се стандартизират тези апарати, ще помоля да ми дадат някакви отговори и до няколко месеца да се подготвят такива неща. Най-малкото поне допълнителен мотив трябва да имаме заради председателството, което идва.
Още от категорията
Изтребителите „Рафал“ са гордостта на френските военно-въздушни сили.

Френски изтребители летят по-тихо заради изпити

Френските ученици може да имат една от най-стресовите седмици в техния живот заради полаганите матури, но пък тази година вниманието им няма да бъде отклонявано от ревящи изтребители, предаде АФП. Най-новите френски самолети „Рафал“ ще летят до края на седмицата по друг график и маршрути в опит възможно най-малко да пречат на учениците...

публикувано на 19.06.18 в 15:40

Близо 280 хил. къса цигари са иззети от началото на годината в Пазарджишко

Пазарджик се оказва място за транзит и разпределително депо на акцизни стоки без бандерол. От началото на годината на територията на областта са задържани десетки хиляди къса цигари и литри алкохол. Произходът е различен – нелегален внос или собствено вътрешно производство, основно в нелегални цехове в страната. Днес са иззети 2500 къса цигари...

публикувано на 19.06.18 в 15:35

Заявленията за кандидатстване в гимназиите ще могат да се подават и онлайн

Заявленията за кандидатстване в гимназиите ще могат да се подават и онлайн. Електронната система - "прием.мон.бг" ще бъде отворена утре. В училищата-гнезда, определени от регионалните управления на образованието, ще започнат да се приемат и документи и на хартиен носител. Достъпът до страницата за подаване на документи е чрез входящ номер и десетцифрен..

публикувано на 19.06.18 в 15:15

Институт "Ройтерс": Най-много българи вярват на БНР като източник на достоверна информация

Най-много българи вярват на БНР като източник на достоверна информация. По скалата от 1 до 10 оценката за БНР за достоверност на информацията е 7.29, сочи проучване на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към университета в Оксфорд. Анализът показва, че едва 38 процента от българите имат доверие в новините. Това е един от..

обновено на 19.06.18 в 15:05

С 10% са се увеличили потребителите на сайта на БНР за последната година

С 10% са се увеличили потребителите на сайта на Българското национално радио за последната година, съобщи генералният директор на Българското национално радио Александър Велев. Той коментира проучване на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс", според което най-много българи вярват на Българското национално радио като източник на информация...

публикувано на 19.06.18 в 14:53
Генералният директор на БНР Александър Велев

Александър Велев: Няма да се загубят ценни записи на БНР след пороя

Няма да се загубят ценни записи от Златния фонд на БНР след вчерашния порой, който наводни приземния етаж на Радиото.  Това каза в интервю за предаването „12+3“ генералният директор на Българското национално радио Александър Велев. "Златният фонд на БНР има своя бекъп, който се пази в хранилището в Боровец. Започнахме и продължаваме..

публикувано на 19.06.18 в 14:31

Община Каварна е със запорирани сметки заради неизплатени дългове към Община Балчик

Община Каварна е със запорирани сметки заради неизплатени дългове към община Балчик. Общата стойност на задълженията са за сумата от над 600 000 лева. Задълженията са натрупани заради неизплатени такси за ползването на претоварната станция за отпадъци в Балчик. Кметът на община Балчик Николай Ангелов заяви, че претенциите на Община..

публикувано на 19.06.18 в 14:06