Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсен Венгер: Пътят ни до Шампионската лига ще е по-лесен през първенството

Арсен Венгер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пътят на футболния "Арсенал" към Шампионската лига ще бъде по-лесен през вътрешното първенство, отколкото през "Лига Европа", заяви мениджърът Арсен Венгер преди първите мачове от груповата фаза на втория по сила турнир. Именно по този начин "Манчестър Юнайтед" спечели квота за Шампионската лига през миналата година, а сега е ред на "Арсенал".
 
"Мисля, че имаме най-големи шансове да се класираме през първенството. Правехме го 20 поредни години, а през миналата събрахме и 75 точки. Аз обаче винаги се радвам, когато печелим трофеи", заяви Венгер преди мача срещу германския футболен клуб "Кьолн". Останалите отбори в група "Н" са "Цървена звезда" от Сърбия и БАТЕ (Борисов) от Беларус.

Все още не е ясно с какъв състав ще излезе "Арсенал" срещу германците, защото отборът има тежка среща с "Челси" в неделя. "За нас това е добра възможност да докажем, че можем да се справяме с натоварения график. Играли сме в сряда в "Барселона" и в събота сутрин срещу "Евертън". Твърде много се говори по тази тема, защото във футбола най-важно е как се представяш в самия ден. За мен три дни са достатъчно време за възстановяване", добави той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!