Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Русия е посочена като заплаха №4 за България в годишния доклад за състоянието на националната сигурност на страната ни през 2016 г., съобщава вестник "Труд". Документът предизвика разнопосочни коментари в кулоарите на парламента. Според доклада чужди разузнавателни служби се опитвали да разширят влиянието си у нас. 

Тема на вестниците е и годишната реч на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. "24 часа" цитира в заглавие предложението на Юнкер България и Румъния да бъдат приети незабавно в Шенген. Вестникът помества и реакцията на външния министър Екатерина Захариева, според която пазим външните граници на Европейския съюз и Шенген по-добре от други членове на Съюза. 

Глобата от КАТ скача с 50 лева за всеки пътник. Това предложение е гласувано и одобрено във вторник на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, съобщава "Телеграф". Тепърва текстът ще бъде представен пред работната група, която изготвя нов Закон за движение по пътищата. За превишаване на скоростта с повече от 30 километра в час в населено място експертите предлагат отнемане на книжката за месец и отнемане на 10 точки от талона.

Комисията за финансов надзор пусна за обществено обсъждане проект за законови промени, в който се предвижда драстично вдигане на таксите, съобщава "Сега". Ако предложенията минат само от пенсионните дружества, Комисията ще събира милиони левове всяка година, пише още изданието.

Короядът, който от години убива горите на Витоша, се е прехвърлил и в парка на резиденция "Бояна", съобщава "24 часа". До момента са поразени 528 дървета и те трябва бързо да бъдат отсечени. След като бъдат прочистени заразените борове, на мястото им трябва да се засадят нови дървета. 

"Зимнината на баба двойно по-евтина от купешката", показва проверка на "Монитор". Изгодата е още по-голяма, ако ползваме плодове или зеленчуци собствено производство. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна