Германският застраховател Munich Re предупреди за финансови загуби заради "Харви" и "Ирма"

ЕПА/БГНЕС

Германската застрахователна компания Munich Re обяви, че може би няма да постигне заложените си за 2017 година цели за печалбите с оглед на очакваните големи разходи на застрахователните и презастрахователните фирми във връзка с покриването на щетите, причинени от ураганите "Харви" и "Ирма", които през последните седмици удариха сериозно южните щатите на САЩ Тексас, Луизиана и Флорида.

Най-големият в света застраховател посочи, че вероятно ще отчете финансова загуба през третото тримесечие. Преди двете ужасни природни бедствия Munich Re прогнозира, че за цялата 2017-а година тя ще излезе на печалба след облагането с данъци в размер между 2,0 милиарда и 2,4 млрд. евро.

Германската компания също така отбеляза, че презастрахователните и застрахователните фирми все още не са в състояние да определят мащабите на негативните въздействия върху техния бизнес, причинени от двата урагана.

Munich Re обаче подчерта, че неговата капиталова база остава солидна въпреки двете природни бедствия.

След тези предупреждения акциите на Munich Re се понижават с 1,1% при старта на днешната европейска търговия.

Още от категорията

Горанов: Няма манипулация на акцизната информационна система на Агенция "Митници"

Няма манипулация на акцизната информационна система на Агенция "Митници". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на съвместно заседание на вътрешната и бюджетната комисия в парламента. Горанов допълни, че през април 2016-а година са установени проблеми в системата, но те вече са отстранени. Горанов поздрави левицата, че повдига..

обновено на 22.01.18 в 18:42

Работодателски организации прогнозират скок на цената на тока с до 30%, Теменужка Петкова отрича

Няма опасност токът за домакинствата да поскъпне между 15 и 30 процента през лятото, както прогнозираха по-рано от бизнеса. Това заяви министърът на енергетиката  Теменужка Петкова . Битовите потребители трябва да бъдат спокойни. Всякакви аналогии с цената, повишаване на цената за битовите потребители, е абсолютно нелогична и няма никаква..

обновено на 22.01.18 в 18:33

МВФ повиши прогнозите си за растежа на световната икономика през тази и следващата година до 3,9 на сто

Глобалната икономика ще набере допълнителен възходящ импулс през настоящата година   благодарение до голяма степен на гласуваната неотдавна мащабна данъчна реформа в САЩ и в резултат на изненадващо доброто представяне на европейската и азиатската икономики, се посочва в редовния зимен доклад "Световни икономически перспективи" на Международния..

публикувано на 22.01.18 в 17:21
Андрей Делчев

Андрей Делчев: Темата за БАЦИС е изцяло неполитически въпрос, той е бизнес въпрос

За Петролната и газова асоциация въпроса с БАЦИС е изцяло неполитически въпрос, той е бизнес въпрос, тоест битките, които текат в парламента, не ни засягат. Засягат ни само като граждани. Това обясни в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Андрей Делчев , изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация:..

публикувано на 22.01.18 в 17:15

Предпазлива търговия на капиталовите пазари след временното спиране на работата на федералните власти в САЩ

По време на търговията в понеделник щатският долар се намира под предпазлив натиск от продажби недалеч от неговите тригодишни дъна от предходната седмица, тъй като инвеститорите са в очакване на решение на кризата с краткосрочното финансиране в САЩ, която доведе до принудително прекратяване на дейността на американските федерални власти за трети..

публикувано на 22.01.18 в 15:59

В пограничния район между България и Сърбия ще бъдат инвестирани над 12 млн. евро по програма за трансгранично сътрудничество

В пограничния район между България и Сърбия ще бъдат инвестирани 12,2 млн. евро, съобщават от пресслужбата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Министерството уточнява, че средствата са предвидени за финансиране на проекти по обявената днес (22-ри януари) втора покана за набиране на предложения по Програмата..

публикувано на 22.01.18 в 14:48

"Оксфам": Едва 1% от най-богатите са получили на 82% от генерираните средства през 2017 г.

Четири от всеки пет долара, генерирани като печалба през 2017 г., са се озовали в джобовете на едва 1% от най-богатите в света, докато най-бедната част от човечеството не е добавила нищо към състоянието си, посочва доклад на британската неправителствена организация "Оксфам" (Oxfam), цитиран от международните агенции. Анализът на..

публикувано на 22.01.18 в 14:14