Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минчо Минчев и тайнствената сила на музиката

На сцената трябва да дадеш най-доброто от себе си. Без значение дали публиката е от  петдесет слушатели или от пет хиляди -свириш оптимално, по възможно най-добрият начин. Това отбелязва професор Минчо Минчев.

Като  първият цигулар, за когото държавата откупи „Страдивариус“  и като изпълнителят, получил възможността да свири в продължение на две години на цигулката „Гуарнери“, принадлежала на Йозеф Сигети, професорът подкрепя  младите хора,  които  сега вървят по неговия път.

И  понеже  покрай моя син се събраха инструменти, направих един фонд,  популярен като „Цигулките на Минчо Минчев“, за да попаднат  в ръцете на талантливи хора. Щастливец съм, че работя с тях.

Три момичета с първите награди на Владигеровия конкурс- от Тайван, от Турция и от Холандия,  както и още международни изпълнители, зарадваха ценителите в Бургас  с концерт в експоцентър Флора.

Маестрото с удоволствие споделя повече за музиката и  за лятната си къща в Резово.

Великолепно място, към  което с моята съпруга и децата неистово се стремим. Това е диво и дивно кътче на България. Имам малка лодка , когато има и риба се забавлявам  между подготовката за творческия сезон с риболовуване, морето е богато на сафрид, появиха се циганка и по- малки чернокопи, отбелязва Минчев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна