Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" взе точка в Истанбул

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Лудогорец" стартира участието си в група"С" на Лига Европа с равенство 0:0 при гостуването си на турския вицешампион "Истанбул Башакшехир".

Домакините започнаха по-силно и упражниха натиск в началото, като бяха близо до откриването на резултата в 11-ата минута, когато след центриране на капитана Емре Больозоглу от фаул от ляво оставеният непокрит централен бранител Александру Епуряну засече от 7 метра с глава, но край целта.

Лудогорец отвърна в следващата атака с хубав удар от 25 метра на Жоао Пауло, който премина малко над напречната греда. Малко по-късно след самостоятелен пробив през центъра Вандерсон излезе на стрелкова позиция в дъгата пред наказателното поле и шутира по тревата, но не затрудни Волкан Бабаджан.

Разградчани продължиха да действат солидно и да използват всяка възможност за контри, като до средата на полувремето  Бабаджан на два пъти трябваше да се намесва решително след опасни удари на Жоао Пауло с глава и на Джоди Лукоки.

В 49-ата минута Еманюел Адебайор с пета изведе Емре сам срещу вратаря, но стражът на разградчани Хорхе Броун бързо излезе напред и скъси дистанцията, с което успя да блокира удара от десетина метра на капитана на Истанбул Башакшехир.

При последвалата контраатака Джоди Лукоки  и Жоао Пауло останаха сами срещу един защитник в половината на съперника, като Лукоки изведе бразилския нападател сам в ляво, но той  шутира много неточно от границата на пеналта.

След час игра несъсредоточена изява на Броун можеше да доведе до попадение за домакините. Опит за подаване на стража на Лудогорец беше пресечен от Жозе Марсио Мосоро в ляво в пеналта, но аржентинецът поправи грешката си като изби последвалия удар от малък ъгъл на халфа на съперника.

До края домакините натискаха, но така и не успяха да отправят сериозен удар към вратата на разградчани.

"Истанбул Башакшехир" - "Лудогорец" 0:0

"Истанбул Башакшехир": Волкан Бабаджан, Жуниор Кайсара, Джоузеф Атама, Александру Епуряну,  Гаел Клиши, Емре Бельозоглу, Гьокхан Инлер, Един Вишча, Жозе Марсио Мосоро (81-Стефано Наполеони), Елджеро Елиа (73-Керим Фрай), Еманюел Адебайор (65-Мевлют Ердинч)

Лудогорец: Хорхе Броун, Сисиньо, Игор Пластун, Козмин Моци, Натанаел, Светослав Дяков, Яцек Гуралски (77-Лукас Саша), Джоди Лукоки (86-Густаво Кампаняро), Абел Анисе, Вандерсон, Жоао Пауло (58-Клаудио Кешерю)

Останалите завършили мачове:

 Група "А":
  Славия Прага (Чехия) - Макаби Тел Авив (Израел) - 1:0
  Виляреал (Испания) - ФК Астана (Казахстан)  - 3:1

  група "B":
  Динамо Киев (Украйна) - Шкендербеу (Албания)  - 3:1
  Йънг Бойс (Швейцария) - Партизан Белград (Сърбия) - 1:1

  група "C":
  Хофенхайм (Германия) - Брага (Португалия)  - 1:2
  Истанбул Башакшехир (Турция) - ЛУДОГОРЕЦ (БЪЛГАРИЯ) - 0:0

  група "D":
  Аустрия Виена (Австрия) - Милан (Италия)  - 1:5
  Риека (Хърватия) - АЕК Атина (Гърция)  - 1:2
   
  група "E":
  Аполон Лимасол (Кипър) - Олимпик Лион (Франция) - 1:1
  Аталанта (Италия) - Евертън (Англия)  - 3:0

  група "F":
  ФК Копенхаген (Дания) - Локомотив Москва (Русия) - 0:0
  Злин (Чехия) - Шериф Тираспол (Молдова)  - 0:0

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна