Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Яйца с наднормено съдържание на фипронил са открити за първи път в български ферми, съобщава ТРУД. Стоката е хваната в склад за пакетиране, в който трите ферми са предавали продукцията си.

За пореден път парламентът гласува крути мерки срещу хулиганите на пътя, с които се опитва да намали произшествията по шосетата на България, Движението в аварийните ленти на магистралите се приравнява с каране в насрещното, а нарушителите ще останат без книжка три месеца и ще плащат солена глоба от хиляда лева, посочва СЕГА.

Шофьорска книжа пък вече ще може да се взема само след завършен 10 клас, посочва ТЕЛЕГРАФ.

От 1 януари 2018 година наргилето също ще се облага с акциз. Ставката за него ще бъде приравнена с тази за тютюна за пушене, Това промените в закона за акцизите, предложени от финансовото министерство за обществено обсъждане. Финансовото министерство предлага и промени за плащанията в брой, като прагът се свали от сегашните 10 хиляди на 5 хиляди лева, пише 24 ЧАСА.

Електронни наргилета с размер на химикалка могат да бъдат открити в раниците на ученици. Устройството, което пресъздава усещането на истинско наргиле, е дребно, евтино и е трудно да бъде намерено от родителите, отбелязва МОНИТОР.

Земетресение от 3,6 по скалата на Рихтер в 4.53 часа призори вчера. Местните хора, които още живеят в напукани къщи, а някои и във фургони, си припомниха кошмарния трус от 2012 година, посочва ТРУД.

20 години ще лежи ефективно в италиански затвор Евелин Банев - Брендо. Касационният съд в Рим е отхвърлил обжалването на българина на присъдата за наркотрафик, издадена от Апелативния съд в Милано, съобщава 24 ЧАСА.

В първия учебен ден МОНИТОР публикува интервю с министъра на образованието Красимир Вълчев. Агресията в училище и медицинската грижа там, криминализиране на отсъствията са част от въпросите в интервюто. Пожелавам успешна и спокойна учебна година на всички. По-малко трудности, но и повече работа и положителна атмосфера, пожелава министърът по случай 15 септември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени