Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ поиска оставката на министъра на икономиката Емил Караниколов заради състоянието на ВПК

Снимка: БГНЕС

От партия АБВ поискаха оставката на министъра на икономиката Емил Караниколов и настояват в парламентарната икономическа комисия да бъдат изслушани ръководствата на "Кинтекс" и фирма "Емко" за състоянието на военно-промишления комплекс.
Председателят на партията Константин Проданов коментира: 
Това е сектор на българската икономика, който в последните две, три години дава може би най-висока добавена стойност. Продължават опитите с партийно съучастие на държавата и бездействие в някои случаи да бъде съсипан този военно-промишлен комплекс. Първоначално ударът беше насочен директно срещу две частни предприятия - "Дунарит" и "Емко", последният ход, буквално в последните няколко дни заплашва вече да унищожи и държавното "Кинтекс", малко по почина, аз ще изгоря къщата си, за да изгори на съседа плевнята, защото точно това се получава - съсипва се държавното "Кинтекс", за да бъде ударено частното "Емко", защото не е в правилните ръце.

Румен Петков призова институциите спешно да се намесят, тъй като по думите му, има риск България да загуби пазарите си на оръжейна продукция в Индия и Алжир. 

В същото време, синдикални членове на КТ "Подкрепа" и КНСБ във ВМЗ-Сопот организираха днес митинг в подкрепа на правителството. Те разпространиха декларация, с която настояват да няма посредници при търговски сделки между държавните фирми. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна