Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Редки печатни издания в изложба на Столичната библиотека

Снимка: БГНЕС
Библиобусът на Столичната библиотека ще посети район „Младост“ в Деня на София. Самата библиотека пък отново ще отбележи празника на града с Дни на отворените врати, през които посетителите и читателите ще могат да разгледат изложби на редки печатни издания. Последната експозиция, която бе открита днес, е посветена на столичните книжари от края на XIX и началото на XX век.

С Дните на отворените врати, на 16 и 17 септември, Столичната библиотека приканва всички желаещи да разгледат уникалните колекции, които тя съхранява. Как изглеждат първите печатни издания, публикувани в София, малко след като градът става столица, посетителите могат да видят в документалната изложба „Първите книжари на столицата“. Експозицията ще бъде е достъпна до 25 септември, включително.

Столичната библиотека ще работи с удължено работно време - до 18:00 ч., през утрешния ден, а библиобусът ще се включи и в Седмицата на мобилността, която стартира от утре, 16 септември, като ще посети училища от районите „Люлин“ и „Нови Искър“.

Чуйте повече от репортажа на Златина Йовкова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени