Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят на баскетбола в подкрепа на инициативата „Операция жълти стотинки“

Снимка: Sportal

Денят на баскетбола ще бъде отбелязан в столицата в неделя. Център на проявите е зала "Универсиада", а събитията там ще започнат от сутринта. Кулминацията ще бъде двубоят за Суперкупата на България при мъжете, между шампиона "Лукойл Академик" и носителя на Купата на България "Берое".

Този баскетболен ден се прави в подкрепа на благотворителната инициатива "Операция жълти стотинки", чрез която се събират средства в полза на деца с тежки, множествени увреждания.

Хубаво е да почувстваме атмосферата на баскетбола тук. Бил съм няколко пъти в България."Лукойл Академик" е в средата на подготвителния период, с почти изцяло нов състав. Понеже и "Берое" е така, старши-треньорът на шампионите смята, че силите са изравнение и се надява да стане добър мач и че двата тима ще дадат най-доброто, на което са способни в момента, сподели Шарон Друкер – старши треньор на "Лукойл Академик“.

След края на мача за Суперкупата между "Лукойл Академик" и "Берое", зрителите могат да останат в залата и на голям екран да наблюдават на живо финала на европейското първенство по баскетбол за мъже.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени