Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

110 състезатели на старт в седмото издание на оф-роуд маратон „Balkan Offroad Rallye“

Снимка: http://www.off-road.bg

110 състезатели от 19 държави ще участват в седмото издание на международния оф-роуд маратон „Balkan Offroad Rallye“. Надпреварата започва утре и ще продължи до 23 септември, като колоната ще премине през източните части на страната - Добруджа, Черноморието, както и районите около Странджа и Сакар.

По трасетата на "Balkan Offroad Rallye" ще видим доста атрактивни машини и участници. Като например, победителя от рали „България” Рашид Ал Кетби, който ще е с български навигатор – Недялко Сивов. Дузина състезатели, участвали в световноизвестни надпревари като „Дакар”, „Пътя на коприната” и рали „Мароко”, също ще са на старта. Ще видим и истински дакарски машини, сред които мощни камиони "Камаз" и "Татра", подготвени 4х4 прототипи и мотоциклети.

Някои от най-добрите български офроуд екипажи също ще са на линия. Претенденти за подиума и победата са няколко състезатели, като миналогодишния „сребърен медалист” Дончо Цанев или победителят от 2012 година Десислав Славчев.

Тази година се фокусираме изцяло в източната част на България, с много нови трасета в района на Странджа и Тракийската низина. След като за първи път участват и по-големи състезателни камиони, за тях сме предвидили частично различни трасета, от тези на автомобилите. Мотоциклетите също ще имат отделни трасета в някои етапи, за да могат да разгърнат по-добре потенциала на машините си и заради безопасност. Надявам се и това издание на ралито да мине без сериозни инциденти и нека най-добрите победят, смята организаторът на надпреваата Александър Ковачев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени