Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Берое“ с победа над „Етър“

Снимка: БФС

„Берое“ победи „Етър“ с 2:1 след като изоставаше в резултата в началото на първия мач от 9-ия кръг на Първа професионална футболна лига, който се игра на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Двубоят започна много добре за домакините, които поведоха в резултата в 19-та минута с попадението на Самб Бадара. Старозагорци засилиха настиска върху съперника и стигнаха до изравнително попадение. В 38-та минута Антон Карачанаков с далечен удар отбеляза гол във вратата на Христо Иванов.

През втората част победата за „Берое“ донесе Мартин Камбуров, след като главния арбитър Ангел Баялцалиев отсъди дузпа за старозагорци, след като Педро Еуженио бе повален в наказателното поле от Чавдар Ивайлов. Зад топката застана Камбуров, който бе безпогрешен, за да оформи крайното 2:1.

Тимът на Станислав Генчев записа първото си поражение в последните си шест мача в първенството, записвайки три равенства, две победи и една загуба. След загубата „болярите“ остават на осмата позиция в таблицата с актив от 10 точки.

Възпитаниците на Александър Томаш спечелиха третото си поредно гостуване в Първа лига, което преди изиграването на останалите мачове от шампионата им отрежда 3-то място с 16 пункта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна