Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорд на футбол в САЩ - 70425 зрители в Атланта

Снимка: Снимка MLS

    Мачът от редовния сезон в американската Мейджър-лига между "Атланта" и "Орландо" се превърна в най-посетения в историята на футбола в Северна Америка. Срещата се игра на стадион "Мерцедес Бенц Арена" в Атланта (столицата на щата Джорджия) и беше наблюдавана от 70 425 зрители, съобщава пресслужбата на МЛС, отчитайки резултатите от системата за сигурност на стадиона.
    Мачът завърши 3:3, а венецуелският нападател Джозеф Мартинес записа хеттрик за домакините от "Атланта". За гостите от "Орландо" не игра бразилската им суперзвезда Кака, но точни бяха Кайл Ларин и на два пъти Дом Дуайър. И двата отбора са в Източната конференция на МЛС, като "Атланта" е на 5-о място с 43 точки, а гостите са 9-и с 35.
    Предишният рекорд принадлежеше на мача между "Лос Анджелис Галакси" и "Ню Йорк Метро Старс", който на 13-и април 1996-а година на стадион "Роуз Боул" в Пасадена, привлече 69 255 зрители.
    "Мерцедес Бенц Арена" в щата Джорджия беше открита през август и капацитетът на съоръжението е 71 хиляди души, така че местният тим може още малко да повиши стойностите на рекорда.
    В историята на на плейофите на МЛС най-посетеният мач също е с участието на "Лос Анджелис Галакси". Той е бил на 20-и октомври 2002-а година във Фоксбъро (Масачузец) срещу "Ню инглънд Революшън " - 61 316 зрители

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени