Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори човек бе арестуван във връзка с терористичния акт в петък в лондонското метро

Лондон Великобритания полиция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Втори човек бе арестуван във връзка с терористичния акт в петък в лондонското метро, съобщиха от полицията. Акцията по издирване на отговорните за нападението продължава.

21-годишен мъж е задържан в западния лондонски квартал Ханслоу през нощта по обвинения в тероризъм. Той е прехвърлен в участък в южен Лондон, където е и арестуваният вчера 18-годишен младеж. Той бе задържан в пристанищния град Доувър.

30 души бяха ранени при нападението със самоделно взривно устройство във вагон на метростанция „Парсънс Грийн“ рано сутринта в петък.

В рамките на операцията продължава претърсването на къщата в Санбъри в югозападен Лондон. Къщата е собственост на възрастна двойка. Предполага се, че 18-годишният младеж е живял там с неговите приемни родители. През 2010 година кралицата е наградила Роналд и Пенелопе Джоунс за големия им принос като приемно семейство. В рамките на 40 години те са дали подслон на 268 деца, някои от които бежанци от военни зони като Сирия, Ирак и Еритрея. Според непотвърдени съобщения на съседи, в двора на семейство Джоунс са открити експлозиви.

Нивото на заплаха от терористични нападения бе повишено на „критично“ след инцидента в петък.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени