Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамилтън печели в Сингапур

Люис Хамилтън с „Мерцедес“ спечели Гран При на Сингапур
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британецът Люис Хамилтън с „Мерцедес“ спечели Гран При на Сингапур – 14-ти кръг от шампионата във „Формула 1“. Той бе улеснен значително, след като основните му конкуренти за титлата от „Ферари“ - Себастиан Фетел и Кими Райконен, се удариха след старта, като в инцидента бе въвлечен и Макс Верстапен от „Ред Бул“. Така от началото до финала Хамилтън нямаше проблеми да спечели състезанието - третата последователна и общо седма негова победа през сезона. Така британецът увеличи преднината си в генералното класиране пред втория Фетел на 28 точки шест състезания преди края на сезона. Той има 263 точки, Фетел е на втората позиция с 235 точки, а Валтери Ботас е трети с 212 точки. При отборите лидер е „Мерцедес“ с 475 точки, пред „Ферари“ с 373 точки. На 1 октомври шампионатът продължава с Гран При на Малайзия.

На втора позиция в тежките условия на пистата „Марина Бей“ финишира австралиецът Даниел Рикардо „Ред Бул“, на 4.507 секунди след победителя. Финландецът Валтери Ботас с „Мерцедес“ се нареди трети в крайното класиране, на 8.800 секунди зад Хамилтън.

Карлос Сайнц- младши от „Торо Росо“ е четвърти, като това е най-доброто му класиране във „Формула 1“. Най-добро лично постижение записа и Щофел Вандорн от „Макларън“, който е седми. Финишираха само 12 състезатели от общо 20.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени