Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Витоша“ и „Пирин“ не си вкараха гол

„Витоша“ и „Пирин“ не си вкараха гол
Снимка: Спортал

Новакът в елита „Витоша“ (Бистрица) завърши наравно 0:0 у дома срещу „Пирин“ (Благоевград) в среща от деветия кръг на Първа лига по футбол. Домакините има за какво да съжаляват, защото бяха по-добрият отбор през целия двубой, имаха повече положения, но така и не стигнаха до първата си победа в Първа лига. След равенството „Витоша“ остава на последното, 14-о място, с актив от 2 точки, докато „Пирин“ е в средата на таблицата с 10 точки.

Костадин Ангелов, треньор на „Витоша“: Надиграхме „Пирин“. Ако играем в същото темпо, ще дойдат и победите. Убеден съм, че ще дойдат. Важното бе да видим промяна в играта. Липсата на тези груби индивидуални грешки в нашия състав е нещо добро. Трябва да бъдем още по-уверени в собствените сили. Напрежението може да изчезне с трупането на още точки. Голяма част от играта ни се получи. Не ми хареса, че нямаше добро владение на топката. Футболистите са напрегнати, това е нормално. Не се отказваме от купата, но сме концентрирани върху първенството. Очаквам в мача за купата на страната играчите да покажат по-добра игра от днес.

Милен Радуканов, треньор на „Пирин“: Справедлив резултат с оглед това, което се показа на терена. Не успяхме да създадем много положения за гол и мачът се разви закономерно. Липсваше ни самочувствие и спокойствие. Не си подавахме добре. Много компоненти от играта ни липсваха, мачът не ми хареса въобще. Не играехме бързо или играехме с изритване на топката напред. „Бистрица“ се затвори и стана още по-трудно за нас. Играем по-силно в мачовете с по-добрите тимове. Срещу отборите от нашата черга и с новаците, играем по-слабо. Ще ни бъде много трудно без попълнения, ще видим как ще изкараме до зимата. В града и в отбора амбициите за купата винаги са били големи. Трябва да мислим какво реално може да се случи в този турнир, защото имаме ограничен кадрови потенциал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени