Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лос Анджелис бяха раздадени телевизионните награди "Еми"

| обновено на 18.09.17 в 08:14
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сериалите "Историята на прислужницата", "Вице" и "Големите малки лъжи" са сред големите победители на 69-ата церемония по раздаване на телевизионните награди "Еми", която се състоя в театър "Майкрософт" в Лос Анджелис.

Антиутопията "Историята на прислужницата" грабна три от големите отличия - за най-добър драматичен сериал, за най-добра актриса в драматичен сериал - Елизабет Мос, и за най-добър режисьор - Рийд Морано.

"Вице" получи "Еми" за най-добър комедиен сериал.

Наградата за най-добър актьор в драматичен сериал получи Стърлиг К. Браун за "Това сме ние". Това е второ поредно отличие за цветнокожия актьор.

Сериалът на НВО "Големите малки лъжи" беше с 16 номинации. За участието си награда за най-добра водеща актриса получи Никол Кидман, за поддържаща роля Лора Дърн, за поддържащ актьор Александър Скарсгард и за режисьор Жан-Марк Вале. Сериалът засяга домашното насилие. Ето какво каза актрисата Никол Кидман при получаването на наградата: Искам дъщерите ми да знаят, че понякога когато играеш получаваш шанс да изпратиш по-голямо послание. Ние хвърлихме светлина върху домашното насилие. Това е сложно, коварно заболяване, което съществува много повече, отколкото можем да знаем. Изпълнено е със срам и потайност.
 
Сатиричното шоу "На живо в събота вечер" също бе сред победителите на вечерта. Алек Болдуин получи "Еми" за най-добра мъжка второстепенна роля в комедиен сериал за пародирането на президента на САЩ Доналд Тръмп. Еквивалентната награда при жените отиде при Кейт Маккинън за имитирането на Хилари Клинтън в същото шоу.

Популярният Джон Литгоу е най-добър актьор в поддържаща роля за участието си в драмата "Короната".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени