Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонина Зетова: Медал и като треньор е вълнуващо и със същия адреналин

Антонина Зетова
Снимка: ФИВБ

Женският ни национален отбор по волейбол до 23 години спечели първи медал в историята на световните първенства в тази възрастова група. В мача за третото място на шампионата в Любляна момичетата на треньорката Антонина Зетова победиха Доминиканска република с 4:2 гейма. Във финала Турция надигра тима на домакините Словения с 4:0. Либерото на състава ни Жана Тодорова попадна в идеалния отбор на турнира.

На първенството се експериментира нова система - до 15 точки в отделните части и до спечелването на 4 гейма от 7 възможни.

В края на тази седмица женският ни отбор започва участието си на европейското първенство в Азербайджан. Нашите са в трета група в Баку с Русия, Турция и Украйна, а първата среща е с украиките в събота. Националките на треньора Иван Сеферинов играха две контроли в Белград със Сърбия, като спечелиха и двете с 3:2 и 3:1 гейма. Четири от младите момичета ще се присъединят и към състава на жените.

Какво е мнението на Зетова за първенството в Словения, за експеримента с точките и геймовете и за шампионата в Азербайджан чуйте от звуковия файл:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна