Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Нанков: Няма да има шоково поскъпване на водата в страната

Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков заяви, че няма да има шоково поскъпване на водата в цялата страна.  Той уточни, че поскъпването ще става плавно, след одобрение от местната власт:

Да, плавно, но не трябва да си прехвърляме топката и вината от една институция на друга или както се казва от болната на здравата глава, каза министърът. Нанков обеща и помощ за общините, където има проблеми с водоснабдяването: 

Трябва да се замислим какво ще правим и как ще си подобряваме инфраструктурата, защото в някои общини и в някои населени места положението наистина е трагично, с по 90 процента водозагуби на този безкрайно ценен ресурс и 60 процента средно за страната ни, отделно това има и чести аварии. Видяхме какво стана в Панагюрище, вчера в Горна Оряховица с още 7 села, 40 000 души без вода в денонощие. В Панагюрище положението е критично. Там от министерството ще помогнем на кмета, доколкото и ние имаме възможност, за частична подмяна на действащия водопровод в най-тежките участъци.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството откри международна конференция "Опазване и устойчиво използване на водите в България".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени