Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският театър открива сезона с английска пиеса

„Един безумен уикенд“ от Алън Ейкбърн е първото от общо петте премиерни заглавия за новия сезон с участието на бургаските актьори Тони Минасян, Асен Лозанов, Николай Стоименов, Зорница Константинова, Невена Цанева и Ива Папазова.

Живеем в свят, в който все повече неизбежно и неусетно усещаш, че самотата в живота ти пълзи като мъгла. Движиш колелото всеки ден, търчиш да свършиш желаното и нежеланото, за да обслужиш собствения си живот и разбираш, че нещо ти липсва. Близост, разбиране от най-близките, някаква празнота те поглъща. Идва ден, в който искаш да промениш нещата, да отхвърлиш баналността. Може ли един ден да преобърне живота ти, пита режисьорът Николай Ламбрев.

В афиша ще последват заглавия като „Лъжата“ с Асен Блатечки и Койна Русева, „Лес“ с Руслан Мъйнов и Георги Стайков, „Краят на играта“ с Юрий Ангелов и Стоян Памуков, „Къщата на спящите красавици“ с Мария Сапунджиева и Тодор Близнаков.

За първата половина на 2017-а театърът отчита приходи от 370 хиляди лева срещу 365 хиляди за цялата минала година. Ремонтните дейности в сградата са със собствени средства, съобщава директорът Борислав Чакринов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна