Най-прогресиращото училище в България за 2017 година e ОУ "Васил Левски“ в Бургас

Снимка: Фейсбук

Училище със 100 процента ученици от ромски произход спечели първо място в конкурс на образователната платформа Daskal.eu. Учениците от Основно училище "Васил Левски“ в Бургас са показали най-голям прогрес в резултатите на матурите след 7-и клас за 2017 година в сравнение с тези през 2016 година. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Калоян Кирилов от платформата Daskal.eu обясни каква е наградата:

Наградата е една платформа на виртуално училище. Чрез нея учителите могат да дават домашни задания, тестове, могат да създават сами видеоуроци. Има и виртуална класна стая, където могат да преподават на живо. Тази платформа може на практика да замени едно цяло училище. Учейки по този начин, децата придобиват дигитални умения, а това е най-важното сега.

Венелина Андреева, директор на Основно училище "Васил Левски“, спечелило конкурса, сподели какви са начините, чрез които децата да проявяват по-голям интерес към ученето:

Ние учим, играейки. Според нас игровата дейност е изключително подходяща за учебното съдържание. Учениците имат необходимост от практически умения за реализация. Необходима е и решителност, за да могат децата да излязат от своята среда.

Цялото интервю с Венелина Андреева и Калоян Кирилов можете да чуете от звуковия файл.

Още от категорията

Германски съд постанови заподозреният за нападението с нож в Мюнхен, да бъде пратен в психиатрична болница

Германски съд постанови заподозреният за нападението с нож в Мюнхен, при което бяха ранени 8 души, да бъде пратен в психиатрична болница, предаде ДПА. Мъжът беше арестуван няколко часа, след като намушка с нож минувачи в Мюнхен вчера. 33-годишният германец криминално досие, включително за тежка телесна повреда, грабеж и свързани с наркотици..

публикувано на 22.10.17 в 20:15

Няма пострадали при заложническата криза в централна Англия

Няма пострадали при продължаващата заложническа криза в централна Англия.  От местната полицията заявиха, че не става дума за терористичен акт.  Въоръжен с рязана пушка мъж е взел за заложници двама души от персонала на боулинг зала в комплекс за отдих в покрайнините на град Нънитън, графство Уорикшър. Според свидетели, около 30 полицаи участват..

обновено на 22.10.17 в 20:02

Чудотворната икона на Света Богородица Осеновица ще бъде изложена в храмове в Ловчанската епархия

Чудотворната икона на Света Богородица Осеновица, която се съхранява в Рилския манастир още от 12-и век, ще бъде изложена в храмове в Ловчанската епархия през следващата седмица.  Вярващите ще могат да се докоснат до чудотворната икона в храмовете в Пирдоп, Етрополе, Ботевград, Тетевен, Троян и Ловеч. Тя е подарена на Рилската света обител от..

публикувано на 22.10.17 в 19:59

Протести в два столични квартала

На протест срещу лошата инфраструктура излязоха жителина столичния комплекс "Манастирски ливади-изток". Там живее и кметът на София Йорданка Фандъкова . П ротестиращите са около 30 души, но кметът Фандъкова не е сред тях. Хората, живеещи в квартала, казват, че няма нито една построена цяла улица, нито една детска градина, училище или..

обновено на 22.10.17 в 19:48

Спря изграждането на екопътеката край третия по височина водопад в България - Скакавишкия

Спря изграждането на екопътеката край третия по височина водопад в България - Скакавишкия /72м/, каза кметът на с.Полска Скакавица Емил Димитров .  От общината в Кюстендил не коментираха причините, срокът за приключване на проекта, за около 200 хил. лева, е до средата на януари догодина, поясни зам.-кметът по икономиката инж.Росица Плачкова ...

публикувано на 22.10.17 в 19:36

Полицаите излязоха на пореден протест

Приключи протестът на полицаите в София.  Той беше под надслов "За достойно заплащане". Според синдикатите в МВР, сумата от 55 милиона лева, която е предвидена за увеличение на заплатите, е крайно недостатъчна. Недоволните полицаи настояват за нов закон за Министерството на вътрешните работи и за незабавно започване на преговори за увеличение..

обновено на 22.10.17 в 18:27

Българи и македонци почетоха паметта на загиналите български воини в битката при Страцин

С военно-църковен ритуал българи и македонци - представители на военно-патриотичните сили и от двете страни, почетоха паметта на загиналите български воини в битката при Страцин на 25 октомври 1944 година. На церемонията присъстваха кметът на община Куманово Максим Димитриевски , ветерани участници в боевете и военнослужещи от 68 бригада..

публикувано на 22.10.17 в 17:56