Най-прогресиращото училище в България за 2017 година e ОУ "Васил Левски“ в Бургас

Снимка: Фейсбук

Училище със 100 процента ученици от ромски произход спечели първо място в конкурс на образователната платформа Daskal.eu. Учениците от Основно училище "Васил Левски“ в Бургас са показали най-голям прогрес в резултатите на матурите след 7-и клас за 2017 година в сравнение с тези през 2016 година. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Калоян Кирилов от платформата Daskal.eu обясни каква е наградата:

Наградата е една платформа на виртуално училище. Чрез нея учителите могат да дават домашни задания, тестове, могат да създават сами видеоуроци. Има и виртуална класна стая, където могат да преподават на живо. Тази платформа може на практика да замени едно цяло училище. Учейки по този начин, децата придобиват дигитални умения, а това е най-важното сега.

Венелина Андреева, директор на Основно училище "Васил Левски“, спечелило конкурса, сподели какви са начините, чрез които децата да проявяват по-голям интерес към ученето:

Ние учим, играейки. Според нас игровата дейност е изключително подходяща за учебното съдържание. Учениците имат необходимост от практически умения за реализация. Необходима е и решителност, за да могат децата да излязат от своята среда.

Цялото интервю с Венелина Андреева и Калоян Кирилов можете да чуете от звуковия файл.

Още от категорията

Съдът в Пазарджик освободи от ареста 64-годишния педофил

Окръжният съд в Пазарджик освободи от ареста 64-годишния Марин Рангелов, който е обвинен за блудствени действия с две малолетни момичета. На възрастния мъж е наложена мярка "подписка". Наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева писка постоянен арест, но съдът прецени, че няма опасност Марин Рангелов да се укрие или да извърши друго престъпление...

публикувано на 20.04.18 в 12:57

СГС даде ход на делото срещу бившия служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев

Софийският градски съд /СГС/ даде ход на делото срещу бившия служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Той е подсъдим, че през март миналата година поискал от директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Асена Стоименова да назначи посочен от него човек за заместник на Агенцията и я заплашил с уволнение, ако не го направи...

публикувано на 20.04.18 в 12:52

КТ "Подкрепа" започва кампания за увеличаване на възнаграждението на час нощен труд

КТ "Подкрепа" започва кампания за увеличаване на възнаграждението на час нощен труд от сегашните 25 стотинки на 2 лева и 55 стотинки. От синдиката уточниха, че близо 400 000 работещи в страната полагат нощен труд. От "Подкрепа" настояват той да се полага само в определени професии. "Прилагането на нощен труд - само при крайна необходимост. Брой..

публикувано на 20.04.18 в 12:49

Задържаният шеф на РПУ - Раковски и двама негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари

Задържаният началник на Районното полицейско управление (РПУ) в Раковски Георги Илиев и двама негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари да им даде подкуп от 20 хиляди лева срещу унищожаването на събраните данни от разследване за него. Техен посредник е бил служител на пловдивската общинска полиция, обвинен миналата година за..

публикувано на 20.04.18 в 12:26

За финансите като здравеопазване

Държавните болници заработиха по нов стандарт за финансово управление. За общинските той е препоръчителен. Новите поредни правила ще се борят срещу лошата финансова дисциплина и злоупотреби. Като че ли старите не са били срещу това. Дълговете на държавните и общински болници надхвърлят половин милиард лева. Повече от една трета от тях са просрочени. Като..

публикувано на 20.04.18 в 12:25

Спецпрокуратурата внесе искане за постоянен арест и за тримата задържани за "Младост"

Специализираната прокуратура внесе искане за постоянен арест на кметицата на "Младост"  Десислава Иванчева , заместничката ѝ  Биляна Петрова  и бившият кмет на района  Петко Дюлгеров . Делото ще се гледа от Специализирания наказателен съд и е насрочено за 13.00 часа. Кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна..

обновено на 20.04.18 в 12:15
Теменужка Петкова

Миньори от "Мини Марица-изток" излизат на протест пред Министерството на енергетиката на 24 април

Започна срещата на президентите на "Подкрепа" и КНСБ  Димитър Манолов  и  Пламен Димитров  с енергийния министър  Теменужка Петкова  по исканията на синдикалистите. По-рано Димитър Манолов обяви, че миньори от държавните "Мини Марица-изток" ще излязат на протест пред Министерството на енергетиката на 24-ти април.Те настояват да се увеличи..

обновено на 20.04.18 в 11:52