Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-прогресиращото училище в България за 2017 година e ОУ "Васил Левски“ в Бургас

Снимка: Фейсбук

Училище със 100 процента ученици от ромски произход спечели първо място в конкурс на образователната платформа Daskal.eu. Учениците от Основно училище "Васил Левски“ в Бургас са показали най-голям прогрес в резултатите на матурите след 7-и клас за 2017 година в сравнение с тези през 2016 година. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Калоян Кирилов от платформата Daskal.eu обясни каква е наградата:

Наградата е една платформа на виртуално училище. Чрез нея учителите могат да дават домашни задания, тестове, могат да създават сами видеоуроци. Има и виртуална класна стая, където могат да преподават на живо. Тази платформа може на практика да замени едно цяло училище. Учейки по този начин, децата придобиват дигитални умения, а това е най-важното сега.

Венелина Андреева, директор на Основно училище "Васил Левски“, спечелило конкурса, сподели какви са начините, чрез които децата да проявяват по-голям интерес към ученето:

Ние учим, играейки. Според нас игровата дейност е изключително подходяща за учебното съдържание. Учениците имат необходимост от практически умения за реализация. Необходима е и решителност, за да могат децата да излязат от своята среда.

Цялото интервю с Венелина Андреева и Калоян Кирилов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени