Най-прогресиращото училище в България за 2017 година e ОУ "Васил Левски“ в Бургас

Снимка: Фейсбук

Училище със 100 процента ученици от ромски произход спечели първо място в конкурс на образователната платформа Daskal.eu. Учениците от Основно училище "Васил Левски“ в Бургас са показали най-голям прогрес в резултатите на матурите след 7-и клас за 2017 година в сравнение с тези през 2016 година. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Калоян Кирилов от платформата Daskal.eu обясни каква е наградата:

Наградата е една платформа на виртуално училище. Чрез нея учителите могат да дават домашни задания, тестове, могат да създават сами видеоуроци. Има и виртуална класна стая, където могат да преподават на живо. Тази платформа може на практика да замени едно цяло училище. Учейки по този начин, децата придобиват дигитални умения, а това е най-важното сега.

Венелина Андреева, директор на Основно училище "Васил Левски“, спечелило конкурса, сподели какви са начините, чрез които децата да проявяват по-голям интерес към ученето:

Ние учим, играейки. Според нас игровата дейност е изключително подходяща за учебното съдържание. Учениците имат необходимост от практически умения за реализация. Необходима е и решителност, за да могат децата да излязат от своята среда.

Цялото интервю с Венелина Андреева и Калоян Кирилов можете да чуете от звуковия файл.

Още от категорията

Чистият въздух като начин на употреба

Общината в София и днес е безмилостна към мръсния въздух. Експертите там изработиха мерки, които ще се гласуват на следващата сесия. Една от тях е гражданството да бъде информирано в реално време за съдържанието на фини прахови частици. Там нормата е 50 мг. на куб. м. на ден. В някои райони се стига до 1600. Та, досега гражданството беше информирано..

публикувано на 13.12.17 в 12:30
Бургас, протест на велосипедисти

Протест в Бургас на приятели на загиналия при катастрофа Евелин Дуков

Апелативният съд в Бургас решава дали да остави в ареста шофьора Владимир Колев , който преди седмица, след употреба на алкохол, уби на улица в Приморско колоездача Евелин Дуков . Над 50 близки и приятели на загиналия 33-годишен мъж протестираха пред съдебната палата в Бургас с искане за доживотна присъда за виновния шофьор. Настояваме виновният..

обновено на 13.12.17 в 12:25

Студенти се събраха на мълчалив протест в памет на момичето, прегазено на пешеходна пътека

Студенти и жители на Благоевград блокираха за час сградата на общината с настояване  за незабавни мерки по  контрола на движението, паркирането и обезопасяването  на улица "Славянска", където на пешеходна пътека беше прегазена 19-годишната  Фатиме Колашова .  Гневът на студентите беше провокиран от обясненията на институциите, че е направено..

обновено на 13.12.17 в 12:20

Заради нередовно призоваване на Цветан Василев делото за източване на КТБ беше отложено

Заради нередовно призоваване на банкера Цветан Василев делото за източване на близо три милиарда лева от Корпоративна търговска банка беше отложено. Следващата дата, на която ще бъде направен опит за провеждане на разпоредително заседание, е 23 януари.   Абсолютно предизвестен провал - първо, защото разследването срещу Цветан Василев  беше изцяло..

обновено на 13.12.17 в 11:38

Половината британци смятат, че Лондон трябва да отмени поканата към Тръмп за държавно посещение

Във Великобритания ново проучване показва, че почти половината британци смятат, че от "Даунинг стрийт" 10 трябва да отменят поканата към Доналд Тръмп за държавно посещение, след като той изрази подкрепа за крайнодясна британска групировка. Ексклузивно проучване на BMG Research за вестник "Индипендънт", показва, че само 31 процента от британците са..

публикувано на 13.12.17 в 11:35

В област Шумен е в действие кампанията "Операция плюшено мече"

Всичките 129 деца от деветте социални институции в Шуменска област ще имат своите изненади под елхата за Коледа. Мечтите на децата ще станат реалност благодарение на кампанията "Операция плюшено мече". Борислава Борисова , регионалният отговорник на кампанията, уточнява, че хората от Шумен могат да станат дарители и в други региони на..

публикувано на 13.12.17 в 11:31

Цената на Бъдни вечер – около 40 лева

Постната трапеза на Бъдни вечер струва около 40 лева, колкото тазгодишните надбавки към пенсиите у нас. Такива са експертните предпразнични сметки, които показват, че за поредна година много хора в най-бедната страна в Европейския съюз ще празнуват оскъдно. В България средната заплата е над 1000 лева, но тя варира според сектора на работа и..

публикувано на 13.12.17 в 10:56