Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорската опера гостува във Виена със „Слугинята господарка“

| обновено на 19.09.17 в 15:28
Сградата на Старозагорската опера


На 20-и септември от 19 ч. в театралната зала на Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена трупата на Старозагорската опера ще представи едноактната комична опера „Слугинята господарка“ от Джовани Батиста Перголези.

Режисьорът Славчо Николов пренася действието в 60-те години на XX век в Ню Йорк, за да разкаже своята „малка история в големия град“. Действието вместо в къщата на богаташа Уберто се развива в адвокатска кантора на адвоката Уберто. Спектакълът пресъздава вечните теми за любовта и човешките взаимоотношения през погледа на новото време, в което нищо не е загубило своята актуалност. Сценографията е на Иван Токаджиев, художник на костюмите е Ана-Мария Токаджиева, хореографията е направена от Ромина Славова. Участват оперните певци Нели Нечева, Евгений Арабаджиев и Пламен Асенов, балерините Анелия Димитрова и Ивелина Димитрова. Съпровождат Деница Петрова /пиано/ и Камерна формация „Musica bellissima“.

Чуйте в звуковия файл интервюто на кореспондентката на предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“ в Австрия Боряна Йосифова с директора на Българския културен институт във Виена „Дом Витгенщайн“ г-жа Румяна Конева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна