Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Историята се промени!", пише "24 часа" на първа страница по повод откритието на подводна археологическа експедиция. Край Варна е открит кораб на 2 500 години, пет века преди Христа, пише в обширен репортаж на вестника по темата.
"Труд" цитира специалисти по международно право, които съветват: 
"България не трябва да ратифицира СЕТА". Търговското споразумение с Канада е в ущърб на правителствата на европейските държави-страни по договора, коментират гостуващи у нас чуждестранни юристи. Споразумението трябва да влезе в сила на 21 септември, припомня изданието. 
"Кабинетът иска да се улесни вносът на чужди работници", пише вестник "Сега". Всякакви специалисти ще имат право на синя карта, а визата за сезонно наетите ще важи за 9 месеца, уточнява вестник "Сега". 
От друга негова публикация научаваме, че спадът на чуждите инвестиции вече е над 50 процента. Компаниите - майки все по-малко реинвестират печалба и дялов капитал в българските си дружества. Данните са на БНБ за периода януари-юли, пише още в публикацията.
 ГЕРБ разчистват пътя за Ф-16, пише "Дума" по повод спора на президента и премиера за поръчката за оборудване на Военно-въздушните сили с нови самолети.
"Фалшиви сайтове точат пари за екскурзии и лекарства", предупреждава в свой материал вестник "Телеграф". Сайтовете действат от Китай и Русия, като копират познати онлайн търговци и привличат вниманието на потребителите с атрактивни промоционални оферти. 
"Фирми с отнет лиценз възкръсват през врата в закона", пише "Монитор". Най-често, посредници менте прецакват строители, шофьори и домашни помощници в чужбина. Става дума за изпращане на работници зад граница от незаконно действащи фирми, които инспекцията по труда ще проверява по сигнал на вестника.
"Труд" излиза с водещо заглавие: "С убийства крият информация за престъпления". Става дума за успешно разкритие на прокуратурата, полицията, митниците и ГДБОП на престъпна група, убила таксиметров шофьор. Той  трябвало да умре, за да не издаде ръководителя на бандата. 
400 лева ще струва почивка на море в Албания през октомври, информира "Монитор", който изчислява, че това е цена за петдневен престой.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна