Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският еврокомисар Мария Габриел се срещна в Атина с гръцкия премиер Алексис Ципрас

Гръцкото правителство получи подкрепа за участие на страната в европейската цифрова икономика

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцкото правителство получи пълна подкрепа за участието на страната в европейската цифрова икономика, съобщиха от кабинета на гръцкия премиер след срещата на Алексис Ципрас с българския еврокомисар Мария Габриел. Двамата обсъдиха стремежът на Европейския съюз за създаване на единен цифров пазар.

Медиите коментират посещението на еврокомисар Габриел като изключително важна стъпка за участието на Гърция в трансгранични цифрови услуги и създаване на иновативни европейски предприятия. Премиерът Ципрас постави акцент и на възможностите за откриване на нови работни места при реализиране на европейските проекти.

Всичко, което Гърция е постигнала в областта на съвременни технологии, не би се случило без помощта на Европейския съюз, благодари гръцкият премиер.

Еврокомисар Мария Габриел подкрепи позицията на гръцкия премиер за равноправен достъп на всички европейски граждани до съвременните технологии.

Премиерът Ципрас поздрави българския еврокомисар за новия пост, като пожела на Мария Габриел успехи в трудния ресор – цифрова икономика и общество.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна