Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гутериш благодари на Радев за подкрепата на България за европейската перспектива на Западните Балкани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на Организацията на обединените нации  Антониу Гутериш е благодарил на президента Румен Радев за активната подкрепа на България за европейската перспектива на Западните Балкани. Това съобщиха от пресцентъра на президентската институция след срещата на държавния глава с генералния секретар на ООН в Ню Йорк. 

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш приветства подписването на двустранния договор за добросъседство между България и Македония, който дава силен позитивен сигнал за целия регион. Подкрепата на европейската перспектива за страните от Западните Балкани ще бъде във фокуса на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, е подчертал президентът Радев.

СнимкаНа срещата си с президента на Косово Хашим Тачи, Румен Радев е уверил, че България ще продължи да подкрепя действията на международната общност за утвърждаване на Косово като стабилна и демократична държава в Югоизточна Европа.

Българският държавен глава е подчертал, че страната ни ще продължи да работи за европейската перспектива на всички свои съседи от региона на Западните Балкани, се казва в съобщението от пресцентъра на президента Радев. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна