Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Малага" стигна до точка срещу "Атлетик" (Билбао) в Испания

"Малага"
Снимка: Архив

С човек по-малко "Малага" измъкна равенство 3:3 срещу гостуващия "Атлетик" (Билбао) в мач от шестия кръг на испанското футболно първенство и спечели първата си точка за сезона.

Възпитаниците на Хосе Мигел Мичел играха почти цяло второ полувреме с 10 души, но  успяха да наваксат изоставане от 1:3 с два бързи гола в края. Аритс Адурис отбеляза първия гол за баските от дузпа още в четвъртата минута, след като Луис Ернандес препъна Икер Муняин в пеналта, но Диего Ролан изравни малко преди почивката с хубав удар от границата на наказателното поле. В 51-ата минута Муняин изведе Иняки Уилямс в чиста позиция в дясно в пеналта и той реализира със силен изстрел от малък ъгъл. Малко повече от минута по-късно Здравко Кузманович задържа умишлено Иниго Кордоба и получи жълт картон, а заради реакцията му главният арбитър Карлос Дел Серо веднага му показа и втори жълт и червен картон и "Малага" остана с човек по-малко на терена.

В 70-ата минута Уилямс с втория си гол в мача направи 3:1 отново след асистенция на Муняин и всичко изглеждаше решено. Но домакините не се предадоха. В 81-ата минута Пол Бес намали след центиране на Хуан Аньор от фаул, а три минути по-късно Ролан се разписа за втори път след центриране отдясно за крайното 3:3.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени