Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хилда Казасян: Голям късмет е да бъдеш на сцената с приятелите си

С програма "За Ела!" открива джаз феста в Пловдив

Щастлива съм, че Националното радио именно мен покани да бъда солист на концерта за откриването на сезона на Биг бенда на БНР на 4 октомври в Зала "България", казва Хилда Казасян и допълва:

За мен е чест, защото съм отраснала на неговите репетиции. Татко (Вили Казасян) дълги години беше негов диригент. Сега диригент е един пианист, когото не само обичам, точната дума е обожавам - Антони Дончев. Щастлива и развълнувана съм, че на този концерт на сцената ще бъда не само с този мой кумир - Антони Дончев, но и с още един кумир - Христо Йоцов, който е автор на аранжиментите на джазовите стандарти, които ще изпълним, както и на няколко авторски пиеси и песни. Много е приятно да бъдеш на сцената с хора, които обичаш. Чувстваш се сигурен, съхранен.  

За Хилда Казасян предстоящият сезон е пълен с предизвикателства. Споделя, че с чисто нова програма, посветена на 100-годишнината от рождението на Ела Фицджералд, заедно с триото на Живко Петров - JP3, ще открият през ноември Джаз фестивала в Пловдив. Нарекла я е: "За Ела!" С тази програма предвиждат през май 2018 да обиколят по-големите градове и концертни зали, за да зарадват многобройните си почитатели. Преди това обаче - на 8 декември ще направи поредният концерт с музиката на Вили Казасян, този път в Плевен с Плевенския симфоничен оркестър. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна