Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Джамбазов: На 30 септември ще направим празник на улицата

Снимка: Въпреки.com


На 30 септември от 11 до 19 часа на ул. „Самуил“ в София ще се проведе празник на улицата, каза в предаването „Хоризонт до обед“ Стефан Джамбазов от въпреки.ком.

Освен сайта, имаме и фондация „Въпреки“. Това е един проект по програма „Европа“ на Столична община, който е в партньорство с Община "Триадица", с Института по изкуствознание на БАН, с Националната гимназия за приложни изкуства. Това се казва „Европа в една софийска улица“. Оказва се, че на това място – ул. „Самуил“ между ул. „Солунска“ и ул. „Денкоглу“, освен три галерии, са живели и живеят много интересни хора. Това е някакво средищно място, в което е хубаво да се направи пърформанс, празник на улицата ли или нещо, което наистина събира изкуствата. Така решихме, че трябва да направим такъв празник на улицата, в който да се случват в един ден много неща. Успяхме да издействаме колите в този ден да бъдат отстранени и на улицата, вместо коли, ще паркираме скулптури. Те са на Мартиан Табаков. В тази улица ще се опитаме да живее изкуството за целия ден.

Програмата за този ден е богата, каза Стефан Джамбазов. Откриването ще бъде дадено с концерт на улицата на Анатоли Кръстев и Атанас Кръстев. Входът за всички мероприятия е свободен.

Какво още може да се види на празника, чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна