Eмисия новини
от 09.00 часа

Започва Операция "Жълти стотинки"

Снимка: Диана Костова

Операция „Жълти стотинки“ я реализираме за поредна 8-а година. Всяка година събираме между 40 и 50 хил. лв. Ние удвояваме средствата, които са дарени. Това каза в предаването „Хоризонт до обед“ Симона Чаракчиева - съветник Корпоративна социална отговорност във "Виваком".

Във всички наши магазини и магазините на нашите партньори има картонени касички, в които хората могат да дарят своето ресто или жълти стотинки. Така в рамките на 2-3 месеца се събират тонове стотинки и по този начин успяваме да помогнем на различни инициативи. Тази година помагаме на деца с тежки увреждания от Център за надежда, който се помещава в училището за слепи в София. Средствата се даряват на Фондация „И аз мога“ и те ще имат за задача средствата да отидат за повече рехабилитатори в този център.

Белослава, която е лице на кампанията, коментира:

Това е една от малкото кампании, които за мен оцеля през годините и която има своите последователи. Кампанията е благородна, достъпна и разбираема. /.../ Доброто е заразно. Колкото повече говорим за чистите улици, за чистите намерения, за чистата споделеност да помогнеш, толкова повече ставаме тези, които вярваме в това. Аз наистина го вярвам

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Още от

Преглед на българския печат

публикувано на 21.04.19 в 07:09