Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София ноар

БНР Новини
Авторите на криминални романи Тео Буковски и Мариана Кирова и водещия Александър Михайлов (вдясно) в студиото на предаването.
Снимка: Емил Николов

Хората, които смело „натискат копчетата на живота и смъртта“ ще представят крими лаборатория, ще коментират измеренията на страха и горещата тема за отвличанията, пресъздадени в литературата. Публиката ще може да разговаря за всичко това с писателите Бойко Беленски, Весела Люцканова, Боряна Дукова, Кънчо Кожухаров, Андрея Илиев, Тео Буковски, Мариана Кирова и други.
Темата за жените в „черния жанр” е посветена на голямата писателка Донка Петрунова. В дебата за българския криминален жанр ще се включат автори на криминални творби, издатели, журналисти и литературни критици.
За гостите е подготвена видео загадка, в чието разкриване ще могат да участват. Тя е вдъхновена от случаите на популярния литературен герой инспектор Стрезов и е в памет на Светослав Славчев, създателя на българския Шерлок Холмс. Издатели са подготвили награди за най-добрите „инспектори“ от публиката.
Ще се включат и творци от фентъзи жанра и клуб „Лазарус“, за да поговорим за крими фантастиката.
За най-малките ще има работилница „Как се пише криминална история?“.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени