Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпуснахме да победим европейските шампионки от Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Женският ни национален отбор по волейбол не успя да победи действащия европейски шампион Русия. В последният мач от груповата фаза на първенството на Стария континент момичетата на Иван Сеферинов отстъпиха пред „Сборная“ с 2:3 гейма, в отделните части 25:21, 20:25, 25:23, 21:25, 13:15 точки. Със загубата българките изпуснаха възможността да се класират директно за 1/4-финалите на надпреварата .

В първата част българките натрупаха преднина от 16:10 точки при втората техническа пауза, която беше увеличена на 19:10 точки. Воденият от селекционера Иван Сеферинов състав поведе в резултата след 25:21 точки. Във втория гейм рускините  си върнаха контрола  с разлика  19:12 точки. Българският отбор намали изоставането си само на три точки, но след това Русия със стабилна блокада и изравни резултата след 25:20 точки. В третата част двата тима  редуваха силни и слаби серии. При 23:22 точки в полза на рускините националките ни направиха три поредни точки и отново поведоха в резултата. Рускините се върнаха в двубоя след четвъртия гейм, когато спечелиха трудно с 25:21 точки, след като България изпусна солидна преднина в средата на частта.
В тайбрека нашите поведоха със 7:4. При смяната на полетата авансът беше само точка в полза на българките, които в края стопиха пасив на противника от две точки и изравниха до 13:13 точки. Европейските шампионки обаче реализираха две поредни точки и спечелиха двубоя, който продължи 130 минути.

 Най-резултатна за България беше Елица Василева с 25 точки, а Христина Русева добави още 13 точки. Татяна Кошельова се отличи с 25 точки за руския състав, спечелил първото място в трета група.



  Българките остават на второ място в крайното класиране и в плейофите ще се изправят срещу третия отбор в класирането от първа  група -  Полша или Германия.
   

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени