Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С викове "Аллах е велик" мъж уби с нож две жени в Марсилия, преди да бъде застрелян от френски военни

МВнР препоръчва да се избягва района на гарата "Сен Шарл" в Марсилия

| обновено на 01.10.17 в 23:55
Криминалисти работят на местопрестъплението в Марсилия
Снимка: БТА

С викове "Аллах е велик" днес следобед мъж нападна и уби с нож две жени на марсилската гара "Сен Шарл". Едната му жертва е с прерязано гърло, а другата е намушкана в корема. Нападателят е бил застрелян от патрулиращи френски военни, които също се е опитал да нападне. Тяхната бърза намеса вероятно е предотвратила още убийства. Отговорност за атаката пое "Ислямска държава".

Нападателят е бил познат на полицията за дребни престъпления. За това съобщи Ройтерс, като се позова на източник от полицията в Марсилия. Френските власти третират нападението като терористичен акт.

Френският антитерористичен съд се сезира незабавно за нападението на марсилската гара. Френските власти приканиха жителите на Марсилия да избягват района около гарата, която се намира в центъра на града. Името на нападателя все още не се съобщава, лицето не е носело документи за самоличност. Според радио "Франс анкор" става дума за 30-годишен мъж. Той е бил въоръжен поне с два ножа. Полицията е анализирала записите от камерите за видеонаблюдение. Те само потвърждават терористичния характер на деянието.

Президентът на Франция Еманюел Макрон похвали реакцията на войниците от антитерористичната операция "Сантинел". В социалната мрежа Туитър той нарече нападението "отвратително".

Българските граждани да избягват района на централната железопътна гара във френския град Марсилия, съветва Министерството на външните работи, като призовава онези, които са се намирали там по време на днешното терористично нападение  да се свържат с близките си или да съобщят в социалните мрежи в интернет, че са невредими. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна