Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сатиричният театър открива сезона с премиера на „Кради по-малко“



Сатиричният театър открива новия сезон с премиера на „Кради по-малко“ от нобелиста Дарио Фо, в постановка на Ивайло Христов. За предаването "12+3" по "Хоризонт" той обясни как е приел  предизвикателството:

Предложението дойде от Сатиричния театър и конкретно от директора проф. Здравко Митков, може би защото аз имам дълга биография с Дарио Фо. Няма да скрия, разбира се, че това ми е един много любим автор заради чувството му за хумор, заради гражданската му ангажираност, заради умението му да забърква изключително любопитни и парадоксални ситуации и още куп неща... Така че с удоволствие приех.

Историята, макар и писана от италианец, е напълно актуална за българската действителност, разказа режисьорът:

Специалист, както той се нарича, специалист по недвижими имоти, заедно с единствената жена-гробар на света. Той случайно е попаднал на много сериозни документи, които разкриват корупционна сделка и те двамата решават да надхитрят онези висши чиновници, които се опитват да извършат тази измама. Това е горе-долу завръзката и от това следват безброй комични, трагикомични ситуации.

В ролята на жената - гробар е Йорданка Стефанова. Участват още:  Михаил Сървански, Стефан Додуров, Боян Арсов, Пламен Великов, Стелиан Радев, Константин Икономов, Екатерина Георгиева, Ирина Първанова, Добрина Гецова, Богдан Казанджиев, Пламен Сираков.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени