Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хубчев: Срещу Франция трябва да сме сплотени и по-силни

Петър Хубчев
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на България по футбол Петър Хубчев днес получи наградата за треньор на месец август, която му беше присъдена в анкета на спортните журналисти, както и приз за водения от него отбор. Хубчев събра 9 гласа, като остави зад себе си треньорът на плувеца Антъни Иванов - Николай Вакареев с 5 гласа. По три гласа събраха Бранимира Маркова (художествена гимнастика) и Христо Михалчев (таекуон-до), а 2- волейболният селекционер Иван Сеферинов.

Приемам много сериозно тази награда, колкото и на някои хора да не им се вярва. Особено след като ми е дадена от спортните журналисти, с които отношенията ми не са леки и често не сме на едно мнение. Естествено, че е по-различно да си треньор на национален отбор, а не на клубен. Ние събираме момчетата за кратко в определен период, каза Петър Хубчев.

Воденият от него национален отбор на България събра 12 гласа за отбор на месец август, 10 гласа са привлекли момичетата от женския волейболен отбор, 1 глас е даден за "Лудогорец" заради влизането на тима в групите на Лига Европа.

Голямата заслуга за тези награди е на всички момчета от отбора. Дори тяхната е по-голяма. Сега ни предстоят последните два мача, дано след мача с Люксембург другата седмица чувството сред нас да бъде от добре свършена работа. Първо ще се постараем да убедим всички в методите си на работа, а преди това искам да се уверя, че всички са здрави. Знаем срещу кого ще играем в събота. Точно този противник обаче трябва да ни сплоти още повече и да ни направи по-силен отбор. Не лозунгите, а играта ще върне хората на стадиона. Сигурен съм, че ако бяхме спечелили мача с Беларус като гости, на срещата с Швеция нямаше да има и едно празно място на стадиона, добави Петър Хубчев.

Националният отбор на България по футбол се събра днес по обяд в базата в Бояна и започна подготовка за мачовете с Франция и Люксембург.
Трябва да убедим момчетата, че само с борба и себераздаване можем да се противопоставим на Франция. Но има го това в спорта, ще се борим и сега до край за победа, смята Петър Хубчев. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени