Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на "Балкан": Ще гоним финал за първенство и купа

Отборът на "Балкан" ще гони високи цели този сезон
Снимка: БГНЕС

Целите пред баскетболистите на "Балкан" през новия сезон за два финала - за първенство и за Купата на България. Това обяви на пресконференция Михаил Михайлов, президент на клуба от Ботевград.
Миналата година не искахме да притискаме младите играчи с цели, но тази година определено ще гоним финал и в двата турнира, това е нещото, което сме си поставили и ще търсим да изпълним. Добро представяне във ФИБА Къп и два финала за първенството и Купата на България, каза Михаил Михайлов преди началото на сезона в Националната баскетболна лига. Той разкри и подробности около лятната селекция и очакванията си за предстоящия сезон. 
Може би разковничето за нашия отбор беше решението да участвам за първи път от много години насам в евротурнирите. Това предопредели малко селекцията, към която преминахме. Изградихме един нов отбор, разликата е, че доста от тези играчи, които ги имаме в момента, ще бъдат при нас и през следващия сезон, защото имат двугодишни договори. Това е основната разлика, досега винаги сключвахме едногодишни договори, по принцип българските играчи бягат от дългосрочни обвързвания. Привлякохме чужденци, пет на брой, които да успеят да ни помогнат точно в тези турнири и разбира се, във високите цели, които сме си поставили тази година, коментира Михаил Михайлов. Чуйте още от него:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени