Двойният албум по случай 25-годишнината на "Радиодецата" вече се продава

Снимка: Ани Петрова

Все още поддържам връзка с голяма част от първата група "Радиодеца", формирана преди 25 години. Много от тях вече не са в България, за съжаление, защото първите деца наистина бяха изключително талантливи. 
Това каза за предаването "Хоризонт до обед"  Елина Тодорова, диригент на "Радиодеца" към БНР по повод юбилея на радиодецата. Празникът е ознаменуван и с двоен юбилеен компактдиск, който вече се продава в Информационния център на БНР. 
Той е двоен, защото единият диск е само с песни, а другият - с инструментали. Цената за мен е съвсем приемлива - 15 лева за двата диска, което е един жест от страна на БНР - да могат да си го позволят колкото може повече и учители, и деца, защото песните са всъщност историята на детската песен от последните 25, даже 30 години.
Относно усилията за поддържането на групата и издаването на албума, тя каза:
В крайна сметка важното е да се прави нещо, макар и трудно, защото това е доста непопулярно в тази среда, която ни залива. Въпреки това мисля, че дори една душа да бъде докосната или едно дете, една личност от тях да израсне под въздействието на това и да направи следващото - това е нещо много хубаво.
Тодорова отчете и разлика в поколенията при най-малките певци. В миналото те повече са искали да пеят, а сега, често под влиянието на родителите си, предпочитат да са солисти.
Още от категорията

Концерт на Стоян Дюлгеров и Галина Апостолова

Интересен концерт се задава в БНР. Стоян Дюлгеров , който е и колега, правил е предаване за столицата, но на един етап от живота си разбира, че неговото призвание е пеенето, е подготвил една любопитна, малко еклектична и интригуващо нееднородна програма. Един от акценитете в нея са романсите на Габриел Форе - към неговата музика Стоян Дюлгеров има..

публикувано на 20.06.18 в 13:13

Орлин Павлов с нова песен и видео "Пълно презареждане"

Новата песен на Орлин Павлов – “Пълно презареждане”, е пилотна от първия му самостоятелен албум “Още малко...”, който предстои да види бял свят това лято. Композитор на парчето е Крум Георгиев, аранжимент – Крум Георгиев, Милен Кукошаров и Боян Ангелов, текст – Росен Кукошаров. Гост-вокал е талантливата певица Mihaela Mártin (Михаела Мартин)...

публикувано на 20.06.18 в 10:30

"Мадам Бътерфлай" вдига завесата на ОPERA OPEN 2018

С премиерния спектакъл „Мадам Бътерфлай“ от Пучини се открива петото издание на ОPERA OPEN 2018. За премиерата на 23-ти юни за първи път на Античния театър ще бъде монтирана въртяща сцена, подготвя се и специален 3D мапинг.  Пловдив се превърна в оперна дестинация. Тук идват туристи за да гледат опера, заяви Нина Найденова, директор на Държавна..

обновено на 20.06.18 в 09:34
Сцена от филма

Канзас сити

Предлагам на Вашето внимание музика от продукцията „Канзас сити“ – филм на големия американски режисьор Робърт Олтман (Robert Altman). Творбата на Олтман ни отвежда в годините около Голямата депресия, Сухия режим – времето, в което (колкото и странно да изглежда) джазът достига непознати дотогава нива на професионализъм, техника, разнообразие и..

публикувано на 20.06.18 в 09:25

Андреас Алеман

Попаднаха ми негови записи. Доставиха ми удоволствие не само тембърът на гласа му, но и начинът, по който пее. Непринуден, естествен и достъпен. Точно тези качества притежава Андреас Алеман – шведски музикант, изпълняващ своите песни в стиловете соул, фънк и ритъм енд блус. Не бих го нарекла „от прохождащите“ музиканти. Вече е..

публикувано на 20.06.18 в 09:05

Тази вечер е вторият концерт на Стинг и Шаги на Античния театър

Тази вечер на Античния театър в Пловдив е вторият концерт на Стинг и Шаги, след снощния, който премина при огромен интерес.  Феновете на прочутия британски певец и на реге изпълнителя са изкупили билетите преди няколко месеца. Почитателите отново могат да се насладят както на най-обичаните хитове на двамата изпълнители, така и на песни от..

публикувано на 20.06.18 в 08:50

Стинг пее на Античния театър

Голямата британска рок легенда Стинг ще изнесе концерт на Античния театър в Пловдив тази вечер. Ще има и втори концерт утре също от 20 часа.  Феновете на прочутия британски певец са изкупили билетите преди няколко месеца и очакват с  нетърпение появата му на древната сцена. "Входовете ще са отворени още в 18,30 ч. Поради ограничения капацитет..

обновено на 19.06.18 в 17:02