Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна делото срещу кмета на Септември Марин Рачев

Снимка: БГНЕС

В Пазарджишкия окръжен съд започна делото срещу кмета на Септември Марин Рачев, обвинен в укриване и неплащане на ДДС през 2005-а и 2006 година като едноличен търговец при продажбата на горива.

Днес приходната агенция предяви и граждански иск срещу Марин Рачев за начисляване на лихви към главницата. По време на заседанието жители на Варвара и Септември протестираха мълчаливо пред сградата на съда.

Тук сме се събрали част от протестиращите, за да се търси справедливост, искаме откритост и да се разбере престъпник ли е кметът на община Септември, какви данъци са укривани и защо не са платени?

Подаден е сигнал за една незаконна сделка.

Сигналът се разследва от ДАНС. Няма смислен отговор защо една земя е продадена на общината сто и десет пъти по-скъпо и парите са взети от управител на фирма, която е втора братовчедка на съпругата на кмета. Има хора в община Септември, които са осъдени и са дадени на частен съдебен изпълнител за по 100 лева, а неговите данъци в особено големи размери?

Това разследване се води от години срещу неизвестен извършител, от време, когато Рачев не е бил кмет на Септември. Разследването вече не е спящо. Срещу кмета е повдигнато дори обвинение. 

Радвам се, че в момента се активира, защото обикновено, когато се активира в предизборна кампания подобно дело човек не знае къде е истината и много лесно може да бъде заблуден.

Запитан дали това не е ли сигнал, че ГЕРБ е на път да свали доверието си от Марин Рачев, той отговори:

Значи, аз не мисля, че ГЕРБ някога е влияла на дела и на съдебни процеси. А някой дали ще си сваля доверието, аз не се чувствам виновен, в никакъв случай.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени