Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубчев: Няма да кажа какви ще са промените в състава

Петър Хубчев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В момента не мога, а и да знам, няма да кажа какви ще са промените в състава. Възможно е да има и повече промени. Имаме нов тежък мач, както и три дни по-рано, така че такива неща са нормални. Вчера се събрахме и говорихме с момчетата. Най-лесното е да кажем, че те са хвърлили страшно много сили,  че не са подготвени за такива тежки мачове, на двама-трима им се схванали краката. С това е най-лесно да се оправдаем, но това не се брои. Мисленето ни трябва да бъде друго,  това заяви селекционерът Петър Хубчев преди световната квалификация срещу Люксембург.

Селекционерът на България със сигурност ще направи промени сред титулярите, тъй като Георги Костадинов отпадна за двубоя заради натрупани картони, а след наказания се завръщат капитанът Ивелин Попов и Ивайло Чочев.

И двата отбора загубиха надежди да се класират за финалите на Мондиал 2018, но Хубчев очаква домакините да бъдат пределно амбицирани да се реваншират за тежката загуба с 0:8 от Швеция в Стокхолм в събота.

Не се съмнявам, че отборът на домакините ще играе на максимума на възможностите си, особено след такъв резултат срещу Швеция. Това е нормална реакция в спорта и във футбола. Ние трябва да бъдем готови за подобно нещо. Настроението е добро. Момчетата като че ли са още малко превъзбудени. Те осъзнават, че са направили нещо добро, но в същото време са наясно, че това не е голямата крачка и не сме стигнали там, където искаме да бъдем. Сигурен съм, че всички ще бъдат концентрирани, няма да има оправдания от типа на умора, дълго или неудобно пътуване, коментира още Хубчев. 

Наистина срещата няма никакво значение за класирането на двата отбора, но за мен ще бъде престъпление какъвто и да е мач на националния отбор, дори най-приятелския, да го приемаме като някаква репетиция или да си правим някакви бъдещи планове. Тези мачове трябва да се играят концентрирано и сериозно, допълни той.

Тежко ми беше, защото не можах да взема участие в тези среща (с Франция). Като цяло изиграхме доста добър мач със силен съперник. Като равен с равен бяхме на терена, даже на моменти на края те бавеха времето, за да спечелят с 1:0. Това само може да радва всички в отбора и всички фенове на националния отбор. Радостно е, че с последните мачове и с последните победи се изкачихме в ранглистата, но и да бяхме по-назад мача с Люксембург сме задължени да го спечелим, сподели капитанът на националния отбор Ивелин Попов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени